Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι πρώτοι 6 κατηγορούμενοι από τους 15 συλληφθέντες για την υπόθεση της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να συντόνιζε τη δράση της μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Στο μεταξύ με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ads

Τι υποστήριξαν οι πρώτοι έξι

Ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς βρέθηκαν σήμερα οι 6 πρώτοι κατηγορούμενοι από τους 15 συλληφθέντες που φέρονται να συμμετείχαν σε ευρύ κύκλο εκβιαστών.

Ελεύθερη με εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία της η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα. Η κατηγορουμένη φέρεται να αρνήθηκε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού οποιαδήποτε συμμετοχή της σε παράνομες πράξεις. Η γυναίκα υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «με τον Π. Βλαστό έχουμε χωρίσει εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχουμε καμία σχέση. Αρνούμαι οποιαδήποτε εμπλοκή».Υποστήριξε επίσης πως το ποσό των 332.000 ευρώ που βρέθηκαν σπίτι της αφορούν χρήματα που προήλθαν από την πώληση δυο ακινήτων που ανήκαν στον πατέρα του Π. Βλαστού και δεν αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δράσης.

Ads

Ελεύθεροι αφέθηκαν επίσης και οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου -φερομένου ως εκ των τριών βαρυποινιτών αρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και του Δημήτρη Σκαφτούρου που είναι επίσης κρατούμενος. Οι γονείς των δύο κρατουμένων αρνήθηκαν οποιοδήποτε ανάμειξη τους στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι «είχαν την ατυχία να μεγαλώσουν παιδιά με παραβατική συμπεριφορά».

«Είχαμε την ατυχία τα παιδιά μας απο τα 35 τους χρόνια να έχουν παραβατική συμπεριφορά και τα επισκεπτόμαστε στις φυλακές για να τους πάμε τρόφιμα. Αυτή είναι η μόνη μας σχέση με τις φυλακές. Τόσο εγώ όσο η γυναίκα και ο γιος μου δεν κρατήσαμε και δεν φυλάξαμε λεφτά του Βλαστού ούτε του γιου μας Γιάννη Σκαφτούρου που να προέρχονται από παράνομες πράξεις. Είμαστε δυο γέροντες που μεγαλώσαμε βόσκοντας αιγοπρόβατα δυο παιδιά που τα παντρέψουμε και έχουμε από αυτά έξι εγγόνια. Έχουμε την ατυχία τώρα στα βαθιά μας γεράματα και με την επιβαρυμένη μας υγεία να βόσκουμε αιγοπρόβατα σε διάφορα βουνά, να τα αρμέγουμε για να φροντίζουμε τα εγγόνια μας και τους κρατούμενους γιους μας» φέρονται να είπαν .

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν και οι  υπόλοιποι κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί όπλων, εκρήξεις, και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατά περίπτωση.

Τσοχατζόπουλος: Δεν με αφορούν τα όσα ακούγονται

Με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Άμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για τη φερόμενη εμπλοκή του σε βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος του Γιάννη Σμπώκου, με τον οποίο κρατείται στην ΣΤ’ Πτέρυγα των φυλαγών Κορυδαλλού, υποστηρίζει ότι «δεν με αφορούν όσα ακούγονται».

Αποδίδει δε, την εμπλοκή του στο αποκαλούμενο «κύκλωμα νονών» σε πολιτικές σκοπιμότητες. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν έχει ακόμη κληθεί σε απολογία.

Η δήλωση Τσοχατζόπουλου

«…Όπως στις 6 Μάιου του 2012 η Κυβέρνηση Παπαδήμου προκήρυξε εκλογές και την επομένη ημέρα με συνέλαβε θεαματικά στο σπίτι μου, έτσι και σήμερα, λίγες μόλις ημέρες προ των εκλογών η απερχόμενη κυβέρνηση της ‘ανίερης’ συμμαχίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ευρισκόμενη σε πλήρη αδυναμία να ακυρώσει την ερχόμενη Αλλαγή, αναζητά και πάλι θεαματικές εκλογικές και πολιτικής σκοπιμότητας πρωτοβουλίες της τελευταίας στιγμής, με εμένα στο επίκεντρο, για να ανατρέψει υπέρ της το κλίμα.

Όσα ακούστηκαν δεν με αφορούν. Τα καταγγέλλω ευθέως ως ανυπόστατα, κατασκευασμένα και ‘λόγια του αέρα’ που εξυπηρετούν εφήμερους πολιτικούς σκοπούς…».