Νεκρός βρέθηκε στο Αρακλοχώρι Κρήτης 62χρονος εργάτης, μέσα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, αφού καταπλακώθηκε από τους τοίχους κατά την διάρκεια του ισχυρού σεισμού.

Ads

Τα σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν τον άντρα μετά από αρκετές ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιος του βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες.

O άτυχος άντρας ονομαζόταν Ιάκωβος Τσαγκαράκης και καταγόταν από την Μάρθα και διέμενε στον Δήμο Βιάννου. Σύμφωνα με την αδερφή του, είχε πάει στο εκκλησάκι για βόλτα, ενώ ο γιος του δεν βρισκόταν μαζί του, αντίθετα με όσα έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες.

Μιλώντας στο cretapost.gr, ο Διοικητής της ΕΜΑΚ, Σταύρος Καλογιαννάκης, ανέφερε για το συμβάν:

«Είχαμε και μία πληροφορία για έναν εγκλωβισμό στην εκκλησία. Όταν φτάσαμε είδαμε πως είχε καταρρεύσει εντελώς, μόνο οι δύο πλαϊνοί τοίχοι είχαν μείνει όρθιοι. Όλη η οροφή είχε πέσει και τα μπάζα ήταν περίπου στο ένα μέτρο. Αμέσως πιστέψαμε ότι ο άνθρωπος που βρισκόταν εκεί είχε λίγες ελπίδες να βρίσκεται εν ζωή.

Ads

Με τη βοήθεια των βαρέων μηχανημάτων πήραμε τα μπάζα και τα αδειάζαμε, τα απομακρύναμε και φτάσαμε στο άψυχο σώμα του εργάτη».