Την αντίδραση των αριστερών παρατάξεων του δήμου Αθηναίων αλλά και αντιφασιστικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να παραχωρήσει στη Χρυσή Αυγή τον χώρο του πάρκου Χωροφυλακής για την πραγματοποίηση εκδήλωσής της.

Ads

Η Ανοιχτή Πόλη, ως αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο Αθηναίων, καταγγέλλει ως «απαράδεκτη» τη φιλοξενία της εκδήλωσης που καλείται «Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας» χαρακτηρίζοντας την «έκτρωμα». «Η παραχώρηση του χώρου από τη δημοτική αρχή του κ. Καμίνη στη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, συνιστά βαθύτατη προσβολή για τα δημοκρατικά αισθήματα κάθε Αθηναίου δημότη. Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή και τον κ. Καμίνη για την συμβολή τους, με αυτόν τον τρόπο, στη νομιμοποίηση της εγκληματικής οργάνωσης και της δραστηριότητάς της, η οποία διώκεται ποινικά», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της.

Το ΚΚΕ εγκαλεί τη δημοτική Αρχή για την επιλογή της εστιάζοντας στο ότι με την παραχώρηση του χώρου, ουσιαστικά δίνει συγχωροχάρτι στην εγκληματική δραστηριότητα της ναζιστικής οργάνωσης που διώκεται ποινικά.

Από την πλευρά του, ο συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια Στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον δήμο Αθηναίων Πέτρος Κωνσταντίνου, αναφερόμενος στις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζει πρόκληση την πραγματοποίηση «φιέστας μίσους των νεοναζί» στο Πάρκο Χωροφυλακής.

Ads

Σημειώνει μάλιστα ότι «είναι σκάνδαλο στον χώρο όπου βρίσκεται μνημείο του Μπελογιάννη, το οποίο βανδάλισαν με ναζιστικά σύμβολα οι χρυσαυγίτες, να τους δίνεται άδεια για την πραγματοποίηση σύναξης μίσους».