Τα πρώτα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, από το μέτρο της αναστολής εργασίας σε υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν άργησαν να αποκαλυφθούν.

Ads

Το Αρεταίο είναι λοιπόν ένα απ’ τα πρώτα νοσοκομεία όπου αναδεικνύεται η ελλιπής πρόνοια της κυβέρνησης στα κένα που θα προέκυπταν αλλά και οι καθυστερήσεις της σε προσλήψεις επικουρικού προσωπικού παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση είναι διαχείρισιμη.

Η Εφορεία του νοσοκομείου με έγγραφό της, που φέρει ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου, ενημερώνει ότι αναστέλλονται όλα τα τακτικά και έκτακτα χειρουργεία, καθώς και οι εφημερίες για έκτακτα χειρουργικά, γυναικολογικά και μαιευτικά περιστατικά λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού διαχείρισης ιατρικών αερίων.

Με το έγγραφο αυτό προς την 1η ΥΠΕ Αττικής και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας τονίζει ότι η λειτουργία των χειρουργείων είναι «ιδιαίτερα επισφαλής».

Ads

image

Χθες, ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε στη Βουλή ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να τεθούν σε αναστολή 10.000 άτομα, αλλά με βάση τα πρώτα στοιχεία έχουμε 6.412 αναστολές. «Άρα έχουμε ένα ποσοστό που δίνει δυνατότητα να διαχειριστούμε την κατάσταση στο ΕΣΥ με τη βοήθεια και των διατάξεων της σημερινής τροπολογίας», είπε.

Για το ΕΚΑΒ, είπε ότι υπάρχουν 500 άτομα σε αναστολή (τα 400 είναι πληρώματα) σε σύνολο 4.800 απασχολούμενων.