Αποκλείειτο ενδεχόμενο επιστράτευσης των εκπαιδευτικών ως απάντηση στην απόφαση των εκπαιδευτικών για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ads

Σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο κ. Αρβανιτόπουλος δηλώνει πως τον Ιούνιο «η επιστράτευση κρίθηκε αναγκαία όταν απειλήθηκε η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δηλαδή το δημόσιο συμφέρον» . Ωστόσο, για τώρα απαντά κοφτά «όχι».

«Η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και το τελευταίο που χρειάζεται είναι να προστεθούν επιπλέον βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια, όσον αφορά στη μόρφωση των παιδιών», σημειώνει ο υπουργός Παιδείας, στέλνοντας εμμέσως μήνυμα στους εκπαιδευτικούς. 

Επίσης, δηλώνει πως δεν θα επανέλθει η βάση του 10 για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ενώ για το νέο Λύκειο τονίζει: «Δεν θέλουμε να “παρκάρουμε” τα παιδιά μας σε ένα Λύκειο, να περνούν τις τάξεις με μέσο όρο 9, να περνούν στο Πανεπιστήμιο με μέσο όρο 8 και στο τέλος να έχουν πτυχία χωρίς αντίκρισμα και να παραμένουν άνεργοι χωρίς γνώσεις και δεξιότητες».

Ads