Το ποσό των 152.281 ευρώ (με τους νόμιμους τόκους από το 1996 έως σήμερα) καλείται να καταβάλλει το Υπουργείο Εργασίας σε ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ο τότε υφυπουργός Εργασίας ακύρωσε παράνομα οκτώ προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στην Κεντρική Μακεδονία.

Ads

Σύμφωνα με την  υπ΄ αριθμ. 2645/2014 απόφαση του Α’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το Υπουργείο Εργασίας υποχρεούται να καταβάλλει το εν λόγω ποσό ως αποζημίωση για την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη το ΚΕΚ από τη μη καταβολή σε αυτό κοινοτικής και εθνικής χρηματοδοτήσεως, την οποία το Κέντρο στερήθηκε εξαιτίας της απόφασης του υφυπουργού Εργασίας.

Το ΣτΕ έκρινε ότι το εν λόγω Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης είχε εκτελέσει τα οκτώ προγράμματα τα οποία ήταν χρηματοδοτούμενα κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 25% με εθνική συμμετοχή. Παράλληλα, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Δημοσίου που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που είχε δικαιώσει το ΚΕΚ.