Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο με την κακοποίηση γυναίκας από τον σύζυγό της λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας «Όλοι μαζί μπορούμε» στο Καλλιμάρμαρο.

Ads

Σήμερα η γενική γραμματεία Ισότητας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το γεγονός εκφράζοντας θλίψη για το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συναυλίας ένας άντρας άρχισε καβγά με έναν άλλο. Η σύζυγός του προσπάθησε να τον ηρεμήσει και τότε ξέσπασε πάνω της. 

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας

«Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης!

Ads

Εκφράζουμε την αγανάκτηση και τη θλίψη μας για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εκφράζει τον αποτροπιασμό, την αγανάκτηση και τη θλίψη της για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο κι αναπαράγεται έκτοτε σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποτροπιασμό για τον δράστη που θεωρεί δικαίωμα του να κακοποιεί σωματικά και λεκτικά τη σύντροφο του. Ένας άνθρωπος που φέρεται έτσι μπροστά σε τόσο κόσμο, τι είναι ικανός να κάνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του;

Αγανάκτηση για μια κοινωνία που όχι μόνο δεν είχε τα ανακλαστικά να προστατέψει τη γυναίκα, αλλά στη συνέχεια αναλώθηκε σε ενέργειες που τελικά όχι μόνο επαναθυματοποιούν τη γυναίκα αλλά ακόμα και την ενοχοποιούν για το έγκλημα που η ίδια υφίσταται.

Θλίψη για όλες αυτές τις γυναίκες που παλεύουν με το τέρας της έμφυλης βίας που τις καταδυναστεύει, τις ταπεινώνει, τους στερεί το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ηρεμία κι ευτυχία.

Σε αυτές τις γυναίκες λέμε ότι δεν είναι μόνες!

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έχει δημιουργήσει ένα πανελλαδικό υποστηρικτικό δίκτυο Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων όπου, μαζί με την Τηλεφωνική Γραμμή υποστήριξης 15900, ειδικευμένοι σύμβουλοι τις βοηθούν να ξαναπάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να αποφασίσουν οι ίδιες πως θέλουν να ζήσουν.

Άλλωστε η ΓΓΙΦ με συνεχείς δράσεις ευαισθητοποίησης απευθύνεται στην κοινωνία με στόχο την ανατροπή των σεξιστικών στερεοτύπων που αναπαράγουν ανισότητα και βία.

Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης για όλους, γυναίκες και άντρες, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα»!