Αποστάσεις από την τοποθέτηση του Δημήτρη Μάρδα περί προσφύγων που θα μπορούσαν να επενδύσουν στη χώρα και να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης έλαβαν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, Δημήτρης Βίτσας. 

Ads

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι δυνατότητες επενδύσεων δεν μπορούν να αναζητηθούν σε πρόσφυγες. «Αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να λύσει ούτε το προσφυγικό, ούτε το πρόβλημα των επενδύσεων» σημείωσε.

Ο Δημήτρης Βίτσας με τη σειρά του, τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι πρόκειται για «μια γενικότερη τοποθέτηση» στην οποία προχώρησε ο Δημήτρης Μάρδας, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη σε αυτήν». Αναφερόμενος στο κατά πόσο μπορεί πρόσφυγες να έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα».

Διευκρινίσεις Μάρδα 

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας ο Δημήτρης Μάρδας ξεκαθάρισε πως η λεγόμενη «ευνοϊκή μεταχείριση» έγκειται στην εφαρμογή πολιτικής φορολογικών κινήτρων σε όσους ξένους επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας και δεν συνιστά διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με τους άλλους πρόσφυγες.

Ads

«Η εισήγηση», πρόσθεσε ο Δημήτρης Μάρδας, «θα γίνει σήμερα» και ο ίδιος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Ο κύριος Μάρδας σημείωσε ότι: «Η καταγραφή του οικονομικού προφίλ των προσφύγων αποτελεί πρακτική και άλλων χωρών».