Επίσημα η Δημοκρατική Συμπαράταξη πήρε απόστάσεις από τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για την ταύτιση του κομμουνισμού και του ναζισμού.

Ads

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να μη συμμετάσχει σε διάσκεψη στην Εσθονία με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» στο πλαίσιο της ημέρας για τα «θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ανακοίνωσή της φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση της. «Η ταύτιση κομμουνισμου και ναζισμού είναι ανιστόρητη», αναφέρει, σημειώνοντας ωστόσο πως «τα ιστορικά αποδεδειγμένα εγκλήματα και του ναζισμού και του σταλινικού καθεστώτος μας βρίσκουν όλους αντίθετους».

Παράλληλα ΔΗΣΥ κάνει λόγο για διχαστική αντιπαράθεση με λογικές του εμφυλίου πολέμου, με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, αναφέρει πως «οι προσεγγίσεις που αφορούν τα φαινόμενα ολοκληρωτισμού και τα εγκλήματά τους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα ψύχραιμες και να ενώνουν τους πολίτες για την αποφασιστική καταδίκη τους, μη επιτρέποντας την επανάληψη ανάλογων φαινομένων στο μέλλον».

Ads

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα μείνει σταθερά στην γραμμή της εθνικής συμφιλίωσης και της ενότητας του ελληνικού λαού, ενεργά αντίθετη στην λογική του αποπροσανατολισμού και του διχασμού που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών», σημειώνει μεταξύ άλλων.