Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικότερα στους πανηγυρισμούς Βενιζέλου για «επιτυχή ολοκλήρωση» του PSI εξαπολύει η αντιπολίτευση. Η βιωσιμότητα του χρέους δεν εξασφαλίζεται, σχολίασε η ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ χαρακτήρισε τους πανηγυρισμούς «πρόκληση και αδιαντροπιά». «Ποια είναι η πατρίδα που σώζετε αυτή, όταν ο λαός της δεν ζει με αξιοπρέπεια…», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Πανηγυρίζουν, αλλά ο λαός θα τους «κουρέψει» στις εκλογές, ανέφερε το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών.

Ads

 
Παρά τη θετική εξέλιξη του PSI, η βιωσιμότητα του χρέους δεν εξασφαλίζεται, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, και επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι απαιτείται, άμεσα, η λήψη μέτρων για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, κάτι που μπορεί να κάνει μόνο μία νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, όπως είπε.
 
«Πρόκληση» και «αδιαντροπιά» χαρακτήρισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τους «πανηγυρισμούς» για την επιτυχή έκβαση του PSI, χάρη στο οποίο -όπως είπε- «θα αρχίσει νέα λεηλασία, από τον Ιούνιο και βάλε». «Είναι πρόκληση κυριολεκτικά και αδιαντροπιά να χειροκροτά και να πανηγυρίζει ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπαδήμος και οι συν αυτώ», τόνισε η κ. Παπαρήγα και υποστήριξε ότι «η εξέλιξη η οποία υπάρχει, αφορά πριν απ’ όλα στην προσπάθεια να κερδίσουν οι τράπεζες, να πάρουν όσο γίνεται περισσότερα οι πιστωτές και η προϋπόθεση ήταν να αδειάσουν μέχρι τώρα την τσέπη του λαού».

Την απορία του για τους πανηγυρισμούς για το PSI εξέφρασε πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς όπως σημείωσε, με την εξέλιξη αυτή η χώρα δεν θα μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές για 10 – 20 χρόνια. «Με αυτό που έγινε, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε σαν Ελλάδα ότι δεν μπορούμε να πάμε ξανά στις αγορές, σε βάθος χρόνου 10, 20 ετών» και «αν η Ελλάδα χρειαστεί εσωτερική βοήθεια, κανείς δεν εμπιστεύεται τα ομόλογα», υποστήριξε σε δηλώσεις του στον Real FM. «Ποιος θα πάρει ομόλογα όταν του έχουν “ψαλιδίσει” τα λεφτά; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο πανηγυρισμός», παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Θα πανηγυρίσετε για μία ακόμη φορά για την επιτυχία του PSI;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά συζήτηση ερώτησής του για τα χρέη των δανειοληπτών στη Βουλή. «Ξέρετε καμία χώρα με 120% χρέος να δανείζεται από τις αγορές, τη στιγμή που είχε 115% όταν μπήκε στο μνημόνιο; Ποια θα είναι η κοινωνική κατάσταση στη χώρα το 2020; Μέχρι τότε πόσοι θα είναι οι άνεργοι;», σημείωσε και προειδοποίησε ότι το καλοκαίρι έρχεται λαίλαπα με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ διαλύονται τα ασφαλιστικά ταμεία.
 
«Η Ελλάδα απέφυγε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων. Ο στόχος του PSI επετεύχθη. Από εδώ και πέρα το μεγάλο στοίχημα είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και η επιτυχία της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών, καθοριστικό βήμα για να υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά», επισήμανε η Δημοκρατική Συμμαχία.
 
Από τη θριαμβολογία μέχρι την τραγική πραγματικότητα, η απόσταση είναι μεγάλη, σχολίασε για την ολοκλήρωση του PSI, o πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς και όπως είπε, για το λαό που δοκιμάζεται, ισχύει δυστυχώς το «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι».
 
«Πανηγυρίζουν, αλλά ο λαός θα τους κουρέψει στις εκλογές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών. «Η επικύρωση της εκποίησης της εθνικής μας κυριαρχίας αντιμετωπίζεται ως χαρμόσυνο γεγονός από τον υπουργό Οικονομικών της τρόικας και του Μνημονίου. Ο λαός», όμως, τονίζεται χαρακτηριστικά, «θα “κουρέψει” στις εκλογές που έρχονται τόσο το παροιμιώδες θράσος των εκποιητών της εθνικής κυριαρχίας όσο και τη δυνατότητα να λαμβάνουν αποφάσεις αυτοί που θέλουν τη χώρα αποικία του διεθνούς τραπεζικού συστήματος και τους πολίτες υποχείριο των επίσημων διεθνών κερδοσκόπων».

Ads

Δείτε επίσης: Γ. Παπανδρέου: Μεγάλη κατάκτηση το PSI