Απορρίπτει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση των δανειστών για εφεδρικό πακέτο μέτρων, ύψους έως και 3 δισ. ευρώ και επιμένει στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας του Ιουλίου. 

Ads

Σχετικό μήνυμα έστειλε, μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. «Θα υλοποιήσουμε τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο» είπε χαρακτηριστικά. 

«Όλα τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη αποδεικνύουν άλλωστε ότι η ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο του 2015 έχει πάει πολύ καλύτερα από όλες τις προβλέψεις. Οικονομικά μεγέθη τα οποία αναμένεται να επαληθευτούν από τη Eurostat τις επόμενες ημέρες» σημείωσε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη. 

«Αναμένουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πριν το Eurogroup, στη βάση των δεδομένων και των προτάσεων της ελληνικής πλευράς. Τις επόμενες ημέρες κατατίθενται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής οι δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρουν τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό και τη φορολογία εισοδήματος.

Ads

Σε ό,τι αφορά τις γνωστές διαφωνίες μεταξύ των θεσμών αναφορικά με τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, αλλά και για το βάθος της αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους, επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 είναι σαφής: πρώτα η πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά η συζήτηση και συμφωνία για το χρέος».