Ως μία κίνηση καλής θέλησης και σε μία προσπάθεια να πείσουν τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να μην αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι επέτρεψαν σήμερα την κυκλοφορία απορριμματοφόρων, με προσωπικό ασφαλείας. 

Ads

Από το απόγευμα της Δευτέρας 10 οχήματα πραγματοποιούν αποκομιδή, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνολικά 27 απορριμματοφόρα, μοιρασμένα σε τρεις βάρδιες, να μαζέψουν τα βουνά σκουπιδιών από τους δρόμους. Η αποκομιδή πραγματοποιείται στις περιοχές της Τούμπας, Χαριλάου, Βασ. Ολγας, αλλά και στο κέντρο της πόλης. 

«Δεν θα αφήσουμε να μπει ιδιώτης. Η διαφορά στην πόλη άρχισε να φαίνεται», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη. 

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της έως τώρα αποκομιδής εμφανίζεται και ο γενικός γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαρράς. «Τις τελευταίες ώρες μαζεύτηκαν 330 τόνοι σκουπιδιών. Θεωρώ ότι με την πρωινή βάρδια, που επέτρεψαν οι συμβασιούχοι, θα ξεπεράσουμε τους 420 τόνους», ανέφερε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Ads

Σύμφωνα με τον Θωμά Ψαρρά, προέχει η αποκομιδή όλων των απορριμμάτων μέχρι την Παρασκευή, ημέρα που η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Στη συνέχεια θα βγουν στους δρόμους και οι υδροφόρες του δήμου, προκειμένου να πλύνουν τους κάδους και τα πεζοδρόμια.