Παρά την κινηματογραφική εισβολή του στη Συγγρού με τις υπογραφές στο χέρι, παρά τα κόκκινα που πέρασε για να προλάβει, ο Άδωνις Γεωργιάδης κόπηκε από την «κούρσα» της διαδοχής στη ΝΔ για οκτώ λεπτά… Τουλάχιστον για σήμερα. Καταθέτει ένσταση που θα εξεταστεί σε έκτακτη συνεδρίαση της εφορευτική επιτροπής του κόμματος αύριο το πρωί. 

Ads

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος απέρριψε ομόφωνα ως εκπρόθεσμη την κατάθεση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, κατά την σημερινή συνεδρίαση διαπιστώθηκε ότι κατατέθηκαν εμπρόθεσμα τρεις υποψηφιότητες, αυτές των κ.κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Απόστολου Τζιτζικώστα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακόμη μία υποψηφιότητα κατατέθηκε εκπρόθεσμα, προστίθεται, από το μέλος του κόμματος κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Η απόφαση αυτή απερρίφθη ομόφωνα από την επιτροπή ακριβώς επειδή ήταν εκπρόθεσμη.

Ads

Αντιδράσεις από Άδωνι αλλά και από τους υπόλοιπους υποψήφιους

Ωστόσο, κι αυτή η απόφαση δε φαίνεται να είναι σίγουρη. Λίγη ώρα αφ’ ότου έγινε γνωστό ότι η υποψηφιότητα απερρίφθη, ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε στα γραφεία του κόμματος, στη Συγγρού, και δήλωσε ότι θα υποβάλει ένσταση.

Μάλιστα ανέφερε πως δεν καταλαβαίνει γιατί ελήφθη η απόφαση αυτή, από τη στιγμή που δεν υπήρχε αντίρρηση από την πλευρά των υπόλοιπων υποψήφιων που όπως ανέφερε του τηλεφώνησαν για να τον συγχαρούν. 

«Δεν πιστεύω ότι θα ισχύσει η απόφαση. Αν ισχύσει αυτοί που θα τη λάβουν, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη» δήλωσε. Λίγο νωρίτερα σε tweet του ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως ενημερώθηκε από τα δελτία ειδήσεων για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του και πως λυπάται για την εξέλιξη αυτή. 

Πάντως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποψήφιος επίσης για πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν συμφωνεί με την απόρριψη της υποψηφιότητας. 

Λίγο νωρίτερα είχε γράψει:

Από την πλευρά Μεϊμαράκη έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμβαση κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, διά του διευθυντή του γραφείου του Σωτήρη Κορομάντζου ο οποίος   μετέφερε την άποψη ότι «είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα σημειώνουν ότι «κακώς κόπηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όλοι έπρεπε να είναι στη μάχη». 

Και παρέμβαση Σαμαρά

Παρέμβαση υπέρ Γεωργιάδη έκανε και ο Αντώνης Σαμαράς που χαρακτήρισε «αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη Νέα Δημοκρατία την απόφαση της εφορευτικής του κόμματος και εξέφρασε την ελπίδα να αλλάξει άμεσα η απόφαση. 

Η κινηματογραφική κούρσα Γεωργιάδη

Πολύ γρήγορα: Ο Άδωνις Γεωργιάδης περίπου στις 15:00 ανακοινώνει μέσω twitter ότι του λείπουν πέντε υπογραφές και ζητάει από «όσους θεωρούν ότι αξίζει άλλη μία υποψηφιότητα» να προσέλθουν. 

Λίγο πριν τις 18:00 γράφει επίσης στο twitter «Τις βρήκα πάω» και στις έξι και λίγα λεπτά – τελικώς 8 λεπτά – φτάνει στη Συγγρού με μηχανή και έχοντας – κατά δήλωσή του – περάσει κόκκινα φανάρια μπαίνει στο κτίριο τρέχοντας με τις υπογραφές στο χέρι. 


Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας