Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνούσε τυχόν ευθύνες των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη στον τομέα του φαρμάκου.

Ads

Ειδικότερα στη μυστική ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε βγήκαν τα εξής αποτελέσματα:

  • Για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ψήφισαν υπέρ της πρότασης της ΝΔ 86, κατά 151 και παρών ένας. Βρέθηκαν 29 άκυρα ψηφοδέλτια.
  • Για τον Ανδρέα Ξανθό ψήφισαν υπέρ 88, κατά 145 και παρών ένας. Βρέθηκαν 33 άκυρα ψηφοδέλτια.
  • Για τον Παύλο Πολάκη ψήφισαν 81 υπέρ, 149 κατά και ένας παρών ενώ βρέθηκαν 31 άκυρα ψηφοδέλτια.

Την πρόταση για προανακριτική εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κινήθηκε εκτός γραμμής της ΔΗΣΥ, που επέλεξε όπως και το Ποτάμι το άκυρο, κατόπιν συνεννόησης της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη. Την πρόταση καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ ΚΚΕ και Ενωση Κεντρώων απείχαν από την ψηφοφορία. 

Εν τω μεταξύ, κοινοβουλευτικές πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τον διαφορετικό αριθμό άκυρων ψηφοδελτίων και «κατά» για τα τρία πρόσωπα που προκάλεσε ερωτήματα και σενάρια, σημειώνουν πως «είναι προφανες ότι αρκετοί βουλευτες εριξαν τη ψήφο τους σε λαθος κάλπη». «Το αποτέλεσμα ήταν κάποιες ψήφοι να βρεθούν σε άλλες κάλπες και να εκληφθούν ως άκυρες», αναφέρουν και προσθέτουν: «Συγκεκριμένα: Στην κάλπη Κουρουμπλή βρέθηκαν 29 άκυρα από τα οποία τα 9 αφορούσαν ψηφοδέλτια για τους υπουργούς Ξανθό και Πολάκη. Στην κάλπη Ξανθού βρέθηκαν 33 άκυρα, από τα οποία τα 12 αφορούσαν ψηφοδέλτια για τους υπουργους Κουρουμππλή και Πολάκη. Ενώ στην κάλπη Πολάκη βρέθηκαν 31 άκυρα, από τα οποία 9 αφορούσαν ψηφοδέλτια για τους Κουρουμπλή και Ξανθό». 

Ads

Διαβάστε επίσης: