Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά των τριών δικαστών που ερευνούν την υπόθεση Novartis (Τουλουπάκη, Τζούρα και Μανόλη).  

Ads

Το σκεπτικό του Συμβούλιου Εφετών Αθηνών ήταν ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, δεν είναι ικανά να κλονίσουν την εικόνα αμεροληψίας των τριών δικαστών. Η απόφαση αυτή, θεωρείται πολύ σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης Novartis καθώς σύμφωνα με δικαστικές και νομικές πηγές που μίλησαν στο Tvxs.gr:

  1. Ανοίγει ο δρόμος για την ποινική δίωξη Λοβέρδου για παθητική δωροδοκία 
  2. Κρίνεται ότι η απόφαση αποτελεί πρόκριμα για την έρευνα που διεξάγεται στον Άρειο Πάγο από τους Ζάχαρη και Σοφουλάκη, για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Novartis από τους δικαστικούς και οδηγεί ουσιαστικά στην απαλλαγή τους. 
  3. Αυτό επηρεάζει άμεσα και τις κατηγορίες που αφορούν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος από την κυβερνητική πλειοψηφία εμφανίζεται ως ο ηθικός αυτουργός της «σκευωρίας» με φυσικούς αυτουργούς τους τρεις δικαστές οι οποίοι χαρακτηρίζονται σήμερα από το δικαστήριο ως αμερόληπτοι.