Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η εταιρεία Coca – Cola σε βάρος των απεργών εργαζομένων του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης που καλούσαν σε μποϊκοτάζ του δημοφιλούς αναψυκτικού και άλλων προϊόντων της 3Ε. Από την πλευρά της η εταιρεία αναφαίρει πως το μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας αναγνώρισε «το αβάσιμο, αναληθή και παραπλανητικό χαρακτήρα των μηνυμάτων» και «κατέρριψε τον βασικό άξονα των ενεργειών δυσφήμισης». 

Ads

Οι πρώην εργαζόμενοι του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για μια πρώτη νίκη. Ειδικότερα, το σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοδικείου ήταν ότι το μποϊκοτάζ των εργαζομένων της Coca-Cola αποτελεί «μέτρο πίεσης που στοχεύει στην επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού». «Το μποϊκοτάζ στο οποίο προτρέπουν το καταναλωτικό κοινό δεν έχει ως σκοπό τον ανταγωνισμό αλλά την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων εργαζομένων, ήτοι αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού», αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και 335 ημέρες σε απεργία μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για κλείσιμο του εργοστασίου, χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο προκειμένου να θέσουν σε εμπορική απομόνωση το διάσημο προϊόν. Με  αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωναν τους πολίτες για τον αγώνα τους και τους καλούσαν να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της 3Ε, μια κίνηση που εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Η απάντηση της εταιρείας

Από την πλευρά της η εταιρεία «Coca-Cola Τρία Έψιλον» υποστηρίζει πως το μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας αναγνώρισε «το αβάσιμο, αναληθή και παραπλανητικό χαρακτήρα των μηνυμάτων» των πρώην εργαζόμενων του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και «κατέρριψε τον βασικό άξονα και κύριο επιχείρημα των ενεργειών δυσφήμισης απαγορεύοντας την αξιοποίηση, διάθεση και αναπαραγωγή με οποιοδήποτε μέσο των μηνυμάτων ότι η Coca-Cola, παράγεται στη Βουλγαρία, φορολογείται στην Ελβετία, καταναλώνεται στην Ελλάδα». Η εταιρεία κάνει λόγο για «ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς που δεν συνδέονται με την πραγματικότητα» και κατηγορεί τους πρώην εργαζόμενους της εγκατάστασης της Θεσσαλονίκης για «σκοπιμότητα και δόλο». Μάλιστα όπως ισχυρίζεται επανειλημμένα έχει καταθέσει προτάσεις προς τους εργαζόμενους αλλά «αυτές απορρίφθηκαν χωρίς καμία αιτιολογία από το σωματείο των εργαζομένων και το συνδικαλιστικό όργανό τους (ΠΟΕΕΠ)»

Ads