Με την απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ολοκληρώνεται την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο Εφετείο η διαδικασία στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Συνδικάτα, αντιφασιστικές κινήσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, πολιτικές οργανώσεις καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από το Εφετείο.

Ads

Με κεντρικό σύνθημα «Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής» απευθύνουν μαζικό κάλεσμα συμμετοχής έξω από το Εφετείο και μέσα στη δικαστική αίθουσα κατά την απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου.

Καλούν: ΚΕΕΡΦΑ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ, ΠΕΝΕΝ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πρωτοβουλία στη Φυλακή οι Δολοφόνοι της Zackie-Oh, ΟΛΜΕ, Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Πειραιά, ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Εργαζόμενων Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», Φοιτητικοί σύλλογοι καθώς και δημοτικά σχήματα.

image

Ads

Η δήλωση-κάλεσμα των δικηγόρων πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών

Η ώρα της λογοδοσίας της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για τα εγκλήματα των ταγμάτων εφόδου, η ώρα για την οποία το αντιφασιστικό κίνημα επιχειρηματολογούσε και πάλεψε επί δεκαετίες, έχει πλέον φτάσει. Η απολογία του Μιχαλολιάκου στις 6 Νοεμβρίου σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ανοίγει το δρόμο για την εισαγγελική πρόταση και την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Αυτήν ακριβώς τη στιγμή, τα θύματα και οι οικογένειές τους δεν πρέπει να νιώσουν μόνοι. Ενώνουμε κι εμείς της φωνή μας, ως δικηγόροι πολιτικής αγωγής που εκπροσωπούμε θύματα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, και καλούμε στο συλλαλητήριο στο Εφετείο στις 6 Νοεμβρίου. Για να ξεχειλίσουν οι δρόμοι από αλληλεγγύη και για να ακουστεί δυνατά το μήνυμα της κοινωνίας ενάντια στον φασισμό. Καμία επανάπαυση, μέχρι την οριστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορούμενων ηγετικών στελεχών και μελών της”.

Αθήνα, 1/11/2019,
Οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών,
Κώστας Παπαδάκης, Κώστας Σκαρμέας, Θανάσης Καμπαγιάννης, Δημήτρης Ζώτος.