Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κατηγορούμενος που θεωρείται “κλειδί”, για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Πρόκειται για τον 37χρονο Γιάννη Άγγο, που παραδόθηκε την Παρασκευή στην Αντιτρομοκρατική. Στο μεταξύ, μαρτυρικές καταθέσεις από πρόσωπα που έχουν τεθεί στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα έχει λάβει τις τελευταίες ώρες ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ads

Ο κατηγορούμενος απολογείτο μέχρι περίπου τις 15:30 το Σάββατο. Όπως προκύπτει από τις καταγεγραμμένες κλήσεις που έκανε με το τηλέφωνο της συζύγου του, ήταν αυτός που ειδοποίησε εμπλεκομένους στην υπόθεση, τις επίμαχες ώρες. Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει επίσης ότι ο ‘Αγγος ήταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα, το βράδυ της δολοφονίας

Σημειώνεται ότι σήμερα έγινε επίσης γνωστό πως αφέθηκαν ελεύθεροι τρεις από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Πρόκειται για τον απόστρατο που είχε παραδοθεί την Παρασκευή και για τη σύζυγο του Γιώργου Ρουπακιά, καθ’ ομολογία δολοφόνου του Π.Φύσσα, στους οποίους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ελεύθερη αφέθηκε και η πεθερά του Ρουπακιά χωρίς κανέναν όρο.

Προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν στον ανακριτή

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής έλαβε κατάθεση την Παρασκευή αργά τη νύχτα από ένα άνδρα για τον οποίο δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για αυτόν που είχε καταθέσει και στο πλαίσιο της έρευνας του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Επίσης, το Σάββατο το μεσημέρι προσήλθε αυτοβούλως στο ανακριτικό γραφείο γυναίκα η οποία είχε καταθέσει στοιχεία για την υπό διερεύνηση υπόθεση.

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι στο γραφείο του ανακριτή έχουν φτάσει πολλά αιτήματα προσώπων που επιζητούν να καταθέσουν στοιχεία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Τη Δευτέρα αναμένεται η απολογία του «πυρηνάρχη» του Περάματος, καθώς ο ίδιος ζήτησε και πήρε τέτοια προθεσμία από τον ανακριτή.