Παρά το μεγάλο θόρυβο των ημερών και τα δημοσιεύματα εγχώριων και διεθνών ΜΜΕ για τις ανεξέλεγκτες ομάδες «τιμωρών» που δρουν στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο, φαίνεται πως η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει αναγάγει τις αυτόκλητες ομάδες, που στελεχώνονται από αρκετά ακροδεξιά στοιχεία, σε επιχειρησιακό βραχίονα.

Ads

Η πληροφορία για απόφαση της ΕΛΑΣ να επιτρέψει την πρόσβαση των ντόπιων στη Ζώνη Ασφάλειας Προκάλυψης δίπλα στον ποταμό Έβροεπιβεβαιώνεται με σχετικό βίντεο-ντοκουμέντο που διαθέτει το tvxs.gr και τραβήχτηκε το βράδυ της Δευτέρας στην παρέβρια περιοχή. Μάλιστα, η είσοδός τους έγινε με «πανηγυρικό τόνο», μπροστά σε δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας, όπως δείχνει το κονβόι των τρακτέρ και των επιβατών τους που είναι εφοδιασμένοι με όπλα και στειλιάρια.

Η Ζώνη Ασφαλείας Προκάλυψης, δίπλα στον ποταμό Έβρο είναι η περιοχή 500 μέτρων, δυτικά από τα σύνορα, μια περιοχή, ουσιαστικά, στρατιωτική. Μάλιστα η παραβίαση της Ζώνης συνιστά ποινικό αδίκημα και υπό την έννοια αυτή η πρόσβαση των γνωστών και πολυσυζητημένων ομάδων, επιβεβαιώνει απόλυτα την κατηγορία ότι κάποιες ομάδες έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους, με τη συναίνεση της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα τη Δευτέρα στον Έβρο βρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ads

Διαβάστε επίσης: