Αποκλειστική φωτογραφία από το διαρρηγμένο σπίτι της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, δημοσιεύει το tvxs.gr.

Ads

H κυρία Τουλουπάκη, επιστρέφει αυτήν την ώρα στην οικία της, προκειμένου να διαπιστώσει ποια ακριβώς αντικείμενα κλάπηκαν, από τη διάρρηξη που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι της

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρία της καθαρίστριας που διαπίστωσε την διάρρηξη του σπιτιού, έχει αφαιρεθεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής της εισαγγελέως, ενώ παραμένουν στη θέση τους άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που δεν ενδιέφεραν μάλλον τους διαρρήκτες.

Σύμφωνα με πηγές, οι άγνωστοι δράστες δεν είχαν ως σκοπό την κλοπή, όπως φαίνεται από αντικείμενα αξίας τα οποία έμειναν άθικτα και από το γεγονός ότι έχουν «ανακατέψει» τα σημεία όπου φυλάσσονταν έγγραφα. 

Ads

Όπως είναι προφανές, οι διαρρήκτες αναζητούσαν κρίσιμα έγγραφα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται, όπως είναι λογικό, στη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς της Novartis, την οποία ερευνά, μετ’ εμποδίων, η Ελένη Τουλουπάκη.

Στο σπίτι της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, στην περιοχή της Ακρόπολης, πήγαν, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αλλά και οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας της εισαγγελέως, προκειμένου να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί. Στο μεταξύ, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομική φύλαξη του σπιτιού της την επίμαχη ημέρα απουσίαζε από το σημείο. 

Η ίδια η εισαγγελέας, με δήλωσή της στις «Δικογραφίες» εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός. «Έχω γίνει ο υπ΄αριθμόν ένα στόχος. Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν», είπε.

Για το ζήτημα της διάρρηξης τοποθετήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε από τις αρχές να πράξουν το καθήκον τους ώστε να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της διάρρηξης. Παράλληλα οι τομεάρχες Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Λάππας και Γιάννης Ραγκούσης τονίζουν σε ανακοίνωση τους ότι «το κράτος δικαίου δέχτηκε ακόμα ένα πλήγμα με τη διάρρηξη της οικίας Τουλουπάκη». 

Δήλωση για το περιστατικό έκανε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κάνοντας λόγο για απειλητικό μήνυμα και υποστηρίζοντας πως «το παρακράτος δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά. Δεν του αρκεί η ποινική δίωξη, που άσκησε παράνομα η Βουλή». Ο ίδιος υπενθύμισε πως είχε δηλώσει δημόσια ότι φοβάται πως κινδυνεύει και η ζωή του. «Θέλουν να μου κλείσουν το στόμα και μετά τη διάρρηξη Τουλουπάκη, επιβεβαιώνομαι. Τα συμφέροντα είναι τεράστια».