Οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης δεν πρόβαλλαν αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους και επομένως δεν ευσταθεί το επιχείρημα της αστυνομίας, που αποδίδει στη συμπλοκή τα σημάδια κακοποίησης τους.

Ads

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr, οι επιβαίνοντες στο όχημα δράστες, όταν έγινε φανερό ότι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις που τους καταδίωκαν, είχαν αποδεχθεί ότι θα τους συνελάμβαναν. Ο ένας από αυτούς παρότρυνε τον οδηγό να σταματήσει «για να μην φάει καμιά σφαίρα και αυτός πίσω» (στο πίσω κάθισμα) δηλαδή ο άνθρωπος που είχαν απαγάγει πριν εντοπιστούν. Ένας από τους άλλους ανταπάντησε «άσε ακόμη 5 λεπτά ακόμη ελευθερίας και μετά να παραδοθούμε», ενώ συγχρόνως έλεγαν αστειευόμενοι στον απαχθέντα οδοντίατρο από την Κοζάνη: «μεγάλε θα μας πιάσουν, πάρε εσύ τα λεφτά».

Είναι γεγονός ότι κατά τη σύλληψη των δραστών οι άνδρες της αστυνομίας τους εξουδετέρωσαν με δυναμικό τρόπο, όπως όφειλαν να κάνουν δεδομένου ότι ήταν οπλισμένοι. Ακόμη και ο οδοντίατρος που είχε απαχθεί ακινητοποιήθηκε για λίγη ώρα από δύο αστυνομικούς που έπεσαν επάνω του, παρ’ ότι φώναζε ότι είναι το θύμα της απαγωγής. Αλλά κανείς από τους συλληφθέντες δεν πρόβαλλε αντίσταση, ώστε να δικαιολογούνται τα σημάδια κακοποίησης που εμφάνιζαν στις φωτογραφίες, που είχαν «βελτιωθεί» και με photoshop.

Παρατηρητές που ασχολούνται και έχουν γνώση της υπόθεσης, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να γνώριζαν από την αρχή ότι είχαν μικρές πιθανότητες να ξεφύγουν και να χρησιμοποιήθηκαν βασικό για αντιπερισπασμό, προκειμένου να διαφύγουν οι άλλοι 4 δράστες της ένοπλης ληστείας, που αναζητούνται. Οι τελευταίοι, που ήταν σωματώδεις και μεγαλύτεροι σε ηλικία από τους συλληφθέντες, ήταν πιθανώς οι επικεφαλής της επιχείρησης. Η διαμάχη γύρω από τις κραυγαλέα ρετουσαρισμένες φωτογραφίες και τα εμφανή σημάδια κακοποίησης, έχει επισκιάσει την μέχρι στιγμής αδυναμία της αστυνομίας να συλλάβει τα «μεγάλα ψάρια» της ένοπλης ληστείας με έντονο χρώμα τρομοκρατίας.

Ads

Διαβάστε επίσης: