«Δεν θα συνεργαστούμε ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τον Παπανδρέου, ούτε με το Ποτάμι» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στον Ενικό και το Νίκο Χατζηνικολάου, τονίζοντας ότι «δεν μπορείς να αναζητήσεις την τομή και το καινούργιο με τα παλιά υλικά». 
 

Ads

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, εφόσον εκλεγεί πρώτο κόμμα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:
 
«Το πρόγραμμά μας καταθέτουμε, όσοι το πρόγραμμά μας το εγκρίνουνε και δεν ζητήσουν να αλλοιωθεί, άρα ανεχθούν ή ψηφίσουν τις προγραμματικές μας δηλώσεις, θα είναι καλοδεχούμενοι. Υπόγειες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και συμμαχίες και συνεργασίες με τα κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε».
 
Σε ό,τι αφορά την Δημοκρατική Αριστερά τόνισε πως υπήρξε ειλικρινής προγραμματικός διάλογος αλλά είχε στενά χρονικά περιθώρια για να έχει στέρεες βάσεις.
 
Επιπλέον ανέφερε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαστεί την ψήφο εμπιστοσύνης ή την ανοχή του ΚΚΕ στη Βουλή θα ήταν αδιανόητο το Κομμουνιστικό Κόμμα να του την αρνηθεί.

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δεν προχωρήσουν. Ερωτηθείς για το ζήτημα του χρέους απάντησε πως από τους δανειστές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την αναδιάρθρωσή του, ώστε να καταστεί βιώσιμο. Ζητάμε την διαγραφή του μεγαλύτερου χρέους, πάνω από το 60%, ανέφερε.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=JRs1e_TK2s8]

Ads

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=e3hoF2i_l_A]