Σε νέο “χτύπημα” κατά του Μεγάρου Μαξίμου προχωρά ο Όμιλος Μαρινάκη με επίκεντρο  το σκάνδαλο των υποκλοπών. Συγκεκριμένα, τα Νέα -στον απόηχο των αποκαλύψεων της εφημερίδας Documento- σημειώνουν πως η επίμαχη λίστα δεν περιέχει μόνο 33 ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων κλπ, αλλά 106 συνολικά.

Ads

Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπαχρήστος σε άρθρο του στην καθημερινή στήλη του στην εφημερίδα με τίτλο “Η λίστα των υποκλοπών” στέλνει αρχικά σαφή μηνύματα αναφορικά με την στάση του Μεγάρου Μαξίμου επί του ζητήματος αναφέροντας: “Πόσο σώφρον είναι να αρνείσαι την ύπαρξη αυτού του καταλόγου, όταν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δούμε το επόμενο διάστημα δημοσιευμένους διαλόγους των θυμάτων της παρακολούθησης με φιλικά τους πρόσωπα ή συνεργάτες τους;”.

Συνεχίζοντας μάλιστα σημειώνει: “Και αφήνω κατά μέρος αυτόν καθ’ εαυτόν τον κατάλογο, που δημοσίευσε η εφημερίδα. Φέρει 33 ονόματα. Αλλά η «πιάτσα» βοά ότι ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει 106 ονόματα. Και προφανώς αυτός, ΑΥΤΟΣ λέω, που διοχέτευσε τα συγκεκριμένα 33, ασφαλώς και δεν έχει κανένα πρόβλημα να «σπρώξει» με την ίδια μέθοδο και τα υπόλοιπα 73. Διαμιάς ή σε δόσεις – που ταιριάζει περισσότερο και με το μαρτύριο της σταγόνας”.

Παράλληλα, ο αρθρογράφος συνεχιζει τις βολές κατά του πρωθυπουργικού επιτελείου επισημαίνοντας:

Ads

“Αρα, το να υποστηρίζεις από την πλευρά σου, προς ενίσχυση των αποριών που γέννησε η συγκεκριμένη, προφανώς τμηματική, δημοσιοποίηση ότι πώς είναι δυνατόν να παρακολουθούνται υπουργοί της κυβέρνησης, και όχι ας πούμε – αν ο Μητσοτάκης είναι εκείνος που είχε δώσει τη σχετική εντολή για τους υπουργούς του – ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι μια εξ ολοκλήρου λαθεμένη προσέγγιση στο θέμα.

Διότι ΑΥΤΟΣ που προφανέστατα διοχέτευσε τη λίστα, κρατάει «μυστικά και ντοκουμέντα». Και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέψει όλα όσα υποστηρίζεις, διαμιάς. Το έγραφα και το Σάββατο (σε ένα κείμενο το οποίο για λόγους που έχουν να κάνουν με την έκδοσή μας, είχε γραφεί Πέμπτη μεσημέρι, πριν καν προκύψουν οι πληροφορίες για τη λίστα του Κ. Βαξεβάνη), ότι το παλικάρι «διαθέτει ατού» στα χέρια του. Το επιβεβαίωσε με το προειδοποιητικό μήνυμα που έστειλε ότι τους «έχει». Πόσους, ποιους, και κυρίως πώς τους «έχει», αυτό θα το δείξει η νεκροψία, η οποία εξ όσων αντιλαμβάνομαι (δεν επιθυμώ να υποδυθώ τον μάντη Τειρεσία, αλλά…) δεν θα βραδύνει. Είναι θέμα ημερών ή εβδομάδων. Εκτός κι αν υπάρξει κάποιου είδους «διαχείριση» όπως ΑΠΑΙΤΕΙ ο… «διοχετευσίας», από μέρους εκείνων που αποφασίζουν για την τύχη του”.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος βάζει δε στο στόχαστρο προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για  “«ετσιθελική» άρνηση να εμφανιστούν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής και της PEGA το «κουμπαράκι» του Γρηγόρη (Δημητριάδη), ο ίδιος και όσοι εμπορεύονται το παράνομο σύστημα”.

Το τελευταίο “χτύπημα” Μαρινάκη μέχρι το επόμενο

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή αποτελεί μια ακόμη “επίθεση” εκ μέρους των μέσων του Ομίλου Μαρινάκη κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σηματοδοτώντας μια αξιοπρόσεκτη “στροφή”.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες τα Νέα είχαν φτάσει στο σημείο να έχουν πρωτοσέλιδο-χτύπημα με τίτλο “Υποκλοπές τέλος”.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως με βάση τις πρόσφατες αποκαλύψεις ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης φερεται να ήταν -εμμέσως- μεταξύ των υπό παρακολούθηση προσώπων, μέσω του στενού φίλου του, του επιχειρηματία, Θοδωρή Καρυπίδη, αλλά και του εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη.

Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω άρθρο Παπαχρήστου έρχεται λίγες μέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Νέων και του Βασίλη Λαμπρόπουλου για «κυβερνητικό κέντρο» που φέρεται να παρακολουθούσε υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη (σσ τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη) και επιχειρηματίες, εκτός από πολίτες, μεταξύ άλλων με το λογισμικό Predator.

Στο σημερινό πρωτοσέλιδό τους τα Νέα ζητούν «Άπλετο φως τώρα» για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ παράλληλα:

  • επισημαίνουν το «κέντρο» (δηλαδή το Μαξίμου) που αφήνει τα «παράκεντρα» να παίζουν κρυφτό αντί να δίνει λύσεις
  • επιβεβαιώνει την αξιοπιστία των λιστών με τους παρακολουθούμενους πολιτικούς προχωρώντας σε ερμηνείες και συνδέσεις
  • επιβεβαιώνει την σχέση υποκλοπών και χρήσης παράνομου λογισμικού
  • επιβεβαιώνει την ύπαρξη σοβαρότατων συμφερόντων, πολιτικών και ιδιωτικών
  • κάνει λόγο για «τρικυμία» μετά τις αποκαλύψεις

image

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς την ολομέτωπη επίθεση του στενού συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Βρέντζου, κατά του Μεγάρου Μαξίμου με επίκεντρο την διαιτησία στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, θα αντιληφθεί εύκολα πως η “συμμαχία” που υπήρχε ολο το προηγούμενο διαστήμα έχει διαρραγεί οριστικά.