Συνενοχή της αστυνομίας και των ποδοσφαιρικών ομάδων στα οπαδικά επεισόδια στα γήπεδα, καταγγέλλει αστυνομικός που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 ο εν ενεργεία αστυνομικός, κρατώντας την ανωνυμία του, περιγράφει πως λειτουργούν οι αθλητικές ομάδες και η αστυνομία και μιλάει για τα όσα συμβαίνουν στα γήπεδα. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, ήταν παρών σε περιστατικό όταν οργανωμένοι οπαδοί ομάδας, που δεν κατονομάζει, πήγαν στα αποδυτήρια για να παραλάβουν σακίδια με καπνογόνα και πιστόλια ευθείας βολής.

«Μαζί με τα νερά, είχαμε βρει καπνογόνα αλλά και πιστόλια ευθείας βολής, ήμουν παρών στο περιστατικό και είχα ακολουθήσει την ομάδα στα αποδυτήρια γιατί είχα δεχτεί την εν λόγω εντολή. Εκείνη την ώρα ήρθαν τρεις οργανωμένοι φίλοι της ομάδας και πήραν τα σακίδια από τα αποδυτήρια για να τα παραλάβουν, ενώ εμείς δεν είχαμε καμία εντολή για να αντιδράσουμε» τόνισε.

Ads

Σχετικά με τους λόγους της στάσης της αστυνομίας και τη μη εξάρθρωση όσων προκαλούν επεισόδια, απαντάει: «Είναι οι εντολές που δεχόμαστε από τους ανωτέρω, γιατί όταν σταματήσουν να εργάζονται στο σώμα, αναλαμβάνουν θέσεις στις ΠΑΕ και είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω και μου έχει τύχει πολλές φορές σαν περιστατικό. Μου είχε πει ένας ανώτερος μου ότι αν συνεχίσουμε θα βρεθούμε και οι δύο στο Σουφλί».

Συνεχίζοντας, ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας έκανε λόγο για πολλά συμφέροντα που παίζονται. «Ακόμα και αν θυμάστε, όταν ανέλαβε ο κ. Σαββίδης τον ΠΑΟΚ πήρε έναν απόστρατο στην ομάδα, το ίδιο συμβαίνει και σε ομάδες μπάσκετ και σε άλλες ομάδες».

Σχολιάζοντας το περιστατικό της δολοφονίας του Άλκη, απευθύνθηκε στους γονείς τους 23χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονία. «Αλλά να ρωτήσω, τους γονείς του φερόμενου δολοφόνου που συνέλαβαν οι αρχές; Γιατί όλα ξεκινάνε από το σπίτι, γιατί αυτός ο 23χρονος μπορεί να μην είχε την πρόθεση να σκοτώσει, αλλά κάτι έχει γίνει στο παρελθόν στο σπίτι του που τον έκανε τόσο βίαιο και τον εξώθησε στο να ασκήσει τόσο έντονη βία».

Τέλος, όσον αφορά την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι πρέπει να υιοθετηθούν οι πολιτικές Θάτσερ της δεκαετίας τους 1980. «Είμαι από την ημέρα που ξεκίνησε η αθλητική βία, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου περιστατικό που αστυνομικοί έχουν εισχωρήσει σε συνδέσμους. Για εμένα πρέπει να γίνει να εφαρμοστεί ο νόμος της Θάτσερ. Όταν πάω για υπηρεσία, φοβάμαι μην μου έρθει κανένα τούβλο και πρέπει να κλείσουν τα γήπεδα χθες».