Ερωτήματα για τις ευθύνες της εταιρείας προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με το ατύχημα στο Allou Fun Park, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τέσσαρων νεαρών παιδιών.

Ads

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης στο «Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος υπήρξε μείωση του νερού με αποτέλεσμα το τρενάκι στο λούνα παρκ Allou Fun Park να μη λειτουργεί σωστά και να τραυματιστούν τα παιδιά. Από την έρευνα και τις πληροφορίες των αστυνομικών φαίνεται να προκύπτει ότι «υπάρχει πρόβλημα σε μία από τις δύο αντλίες που τροφοδοτούν με νερό το παιχνίδι, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το άδειασμα του νερού σε 30 δευτερόπλεπτα» σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Συνεπώς, το βαγονέτο, χωρίς την ύπαρξη του νερού που θα μείωνε την ταχύτητά του, μπήκε στην στροφή με τη μέγιστη ταχύτητα με αποτέλεσμα τα παιδιά να εκφεσδονιστούν. Για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος του κινδύνου που διέτρεξαν τα παιδιά, αρκεί να αναφερθεί ότι το βαγονέτο κατεβαίνει από την κατηφόρα με περίπου 40 km/h και λόγω της τρίβης με το νερό η ταχύτητά του μειώνεται στα 7 km/h πριν μπει στη στροφή, κάτι που αυτή τη φορά δεν συνέβη.

Συστήματα ασφαλείας: Γιατί δεν λειτούργησαν;

Ads

Δεύτερο κρίσιμο ερώτημα αφορά τα συστήματα ασφαλείας, που δεν φαίνεται να λειτούργησαν τουλάχιστον έγκαιρα και αποτελεσματικά ώστε να αποτραπεί το ατύχημα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που ερευνούν το ζήτημα, λόγω της πιθανότητας αυτής της βλάβης έχουν τοποθετηθεί ειδικοί αισθητήρες και σύστημα ενημέρωσης των χειριστών του παιχνιδιού, εξηγεί ο κ. Λαμπρόπουλος.

Το βασικό ερώτημα λοιπόν είναι αν λειτούργησαν οι εν λόγω αισθητήρες και το σύστημα ενημέρωσης. Λειτούργησαν και οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος η μη αποφυγή του ατυχήματος ή δεν λειτούργησαν καθόλου;

Εύλογα βέβαια προκύπτει και η αμφιβολία αν επαρκεί ο χρόνος για οποιαδήποτε αντίδραση του χειριστή, αν όντως μέσα σε 30 δευτερόλεπτα αδειάζει το νερό.

Γιατί δεν υπάρχει βιβλίο συντήρησης;

Τρίτο ερώτημα είναι ότι στην διάρκεια των ερευνών ζητήθηκε από τους υπεύθυνους να παραδώσουν το βιβλίο συντηρήσεως, με αυτούς να απαντούν ότι δεν υπάρχει αλλά αυτό που υπάρχει είναι ηλεκτρονική καταγραφή αρχείου συντήρησης. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα τι περιέχει το στικ για το επίμαχο παιχνίδι.

Σχετικά με τις καταγραφές του βιντεοληπτικού υλικού, αμφισβητείται επίσης, το επιχείρημα της εταιρείας ότι έχει λήξει η σύμβαση με το φωτογράφο που τραβάει τις φωτογραφίες.

Η κατάσταση των παιδιών που τραυματίστηκαν

Παράλληλα με τις έρευνες, εξελίσσεται θετικά η πορεία της υγείας της 21χρονης Αγγελικής η οποία βρισκόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της.

Η νεαρή κοπέλα που βρέθηκε στην εντατική με σπασμένα πλευρά και θλάσεις στον πνεύμονα μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δωμάτιο του νοσοκομείου για να συνεχιστεί η νοσηλεία της.

Σύμφωνα με το MEGA, η κοπέλα πηγαίνει καλύτερα και πλέον οι γονείς της αισιοδοξούν ότι τα δύσκολα έχουν περάσει για το παιδί τους, τονίζοντας πως το μόνο που τους ενδιαφέρει για το παιδί τους είναι «να γίνει καλά και να συνεχίσει τη ζωή του».

Η ίδια η κοπέλα, με δηλώσεις της, ανέφερε: «Αναρρώνω. Έχω χτυπήσει τα πλευρά μου, τα χέρια τα πόδια. Πιο σοβαρά είναι ο θώρακας και οι πνεύμονες και τα τέσσερα σπασμένα πλευρά που έχω».

Η ίδια λέει ότι το ατύχημα έγινε «στη δεύτερη διαδρομή. Από εκεί και μετά δε θυμάμαι κάτι. Δεν υπήρχε άλλο βαγόνι μπροστά μας. Το τρενάκι δεν έχει ζώνες ασφαλείας, μόνο κάτι λαβές για να κρατηθούμε».

Η νεαρή τονίζει πως η παρέα της δεν σηκώθηκαν όρθιοι καμία στιγμή της διαδρομής. «Δε σηκωθήκαμε όρθιοι καθόλου. Ήμασταν καθιστοί ο ένας πίσω από τον άλλο. Και να θέλαμε να σηκωθούμε για κάποιον λόγο, είναι αδύνατον, δε γίνεται».

Όπως λέει η ίδια, δεν έχει μνήμες από το ατύχημα, με τους γιατρούς πλέον να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας της. «Δε θυμάμαι το ατύχημα, η μνήμη μου είναι από το νοσοκομείο». 

Στο νοσοκομείο παραμένει, την ίδια στιγμή, ο 24χρονος Βαλάντης που υπέστη κάκωση στην σπλήνα, με τους γιατρούς να καλούνται μέσα στο επόμενο διήμερο να αποφασίσουν αν πρέπει να τον οδηγήσουν στο χειρουργείο για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Στο μεταξύ, υποβασταζόμενη από τη μητέρα της, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, βγήκε από το νοσοκομείο η 22χρονη Γεωργία, η οποία έξι μέρες μετά το ατύχημα και τον τραυματισμό της στο λούνα παρκ, προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε και σκέφτεται τους δύο φίλους της, που ακόμα δεν έχουν πάρει εξιτήριο.

Οι γονείς της νεαρής Γεωργίας περιμένουν, όπως λένε στο MEGA, να ολοκληρωθεί η έρευνα και να φανεί η αλήθεια για τον τραυματισμό του παιδιού τους. Της κόρη τους που, όπως λένε, πήγε την περασμένη Τρίτη να διασκεδάσει και βρέθηκε στο νοσοκομείο με θλάση στον αγκώνα και διάσειση. «Πώς έφυγαν από τη βάρκα; Πώς έγινε αυτό; Έφταιγε η ταχύτητα; Έφταιγε το νερό; Ακούω χίλια δύο πράγματα» λέει η μητέρα της.