Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ήταν η πρώτη στάση του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας στο πλαίσιο του ελέγχου της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, που ξεκίνησε σήμερα ενόψει της έλευσης των επικεφαλής την Πέμπτη.

Ads

 
Το τεχνικό κλιμάκιο εξέτασε τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού αλλά και τα μέτρα που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση. Παράλληλα πραγματοποίησε συναντήσεις με τους επιτελείς του Γ.Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.
 
Πληροφορίες πάντως θέλουν τα μέλη του κλιμακίου να απογοητεύονται από τα στοιχεία που αντίκρισαν.
 
Την Πέμπτη ο Γιάννης Στουρνάρας θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας και θα τους παρουσιάσει το σχέδιο για τις περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ τη διετία 2013 – 2014, ενώ την Παρασκευή οι επικεφαλής θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, την Πέμπτη θα βρεθεί στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Κομισιόν έρχεται στην Ελλάδα μετά την επίσκεψή του το 2009 για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης. Στόχος της επίσκεψης όπως αναφέρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της «κυβερνητικής τρόικας».