Μια αποστολή της Μάρως Κουρή στη Μυτιλήνη στάθηκε η αφορμή για μια ανέλπιστη γνωριμία που θα οδηγούσε σε ένα οδοιπορικό.

Ads

Μέσα από το φωτογραφικό της φακό, η βραβευμένη με τα διεθνή βραβεία PX3 και SCOOP, φωτορεπόρτερ αποτυπώνει το ταξίδι εννέα Σύρων προσφύγων προς τη δική τους γη της επαγγελίας, το Βερολίνο.

image

Από την αρχή 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 22χρονος Άσεμ Άσνα, φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Δαμασκού, αποφασίζει να βοηθήσει εθελοντικά στο νοσοκομείο της περιοχής του αφήνοντας τις σπουδές του και τη μεγάλη του αγάπη για το 3D printing.

Ads

image

Ο ακρωτηριασμός του ποδιού του, η γνωριμία του με δύο ακόμα άτομα που απέκτησαν σοβαρές αναπηρίες, ως απόρροια του πολέμου, και κυρίως η βαθιά του επιθυμία να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο μέσω της επιστήμης του, οδήγησαν την 9μελή πια ομάδα, ανάμεσα στην οποία περιλαμβάνονται και μέλη της οικογένειάς του,  να αναζητήσει το μέλλον της σε ένα πρόσφορο έδαφος.

image

Η Μάρω Κουρή ακολουθεί τα βήματά τους από τη Μυτιλήνη στην Ειδομένη, τα Σκόπια, τη Σερβία, την Κροατία και την Αυστρία μέχρι τον τελικό τους προορισμό, το Βερολίνο.

image

Στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Μια συζήτηση για το καυτό θέμα των ημερών μέσα από την προσωπική ματιά και τη βιωματική προσέγγιση της φωτορεπόρτερ Μάρως Κουρή, εθελοντών, κοινωνικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων, που διοργανώνουν από κοινού ο 105,5 Στο Κόκκινο και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (Σ.Ε.Α) με την υποστήριξη της διαδικτυακής ομάδας « Η Φυλή των Φίλων», την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στις 6:30 μ.μ στο κτίριο του Σ.Ε.Α. (Ερμού 134, Αθήνα).

image

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος από την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος Άνθρωπος»
Ο Γιώργος Τσαρμπόπουλος, επικεφαλής του γραφείου της  Ύπατης Αρμοστείας του O.H.E για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα
Ο Τζέη Μέξης, αρχιτέκτονας, εθελοντής

image

Και η Μάρω Κουρή.
Χαιρετισμό θα απευθύνει εκ μέρους του Σ.Ε.Α ο Στάθης Γκότσης.

image

Την ημέρα της εκδήλωσης  θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για τις ανάγκες της Κοινωνικής κουζίνας « Ο άλλος άνθρωπος» στη Μυτιλήνη.

image

Στο Κόκκινο

Παράλληλα από τις 26 Νοεμβρίου και για ένα μήνα η φωτογραφική έκθεση της Μάρως Κουρή με τίτλο: «Το ταξίδι του Πρόσφυγα από το Αιγαίο Πέλαγος ως το Βερολίνο μέσα από τα Βαλκάνια» θα παρουσιαστεί στο ισόγειο του 105,5 Στο Κόκκινο, Σαρρή 19, Ψυρρή.

image

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το stokokkino.gr

image