Στην Δημοκρατική Συμπαράταξη προσχώρησε ο μειονοτικός βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.

Ads

Λίγη ώρα μετά την δήλωσή του ότι ανεξαρτητοποιείται από το Ποτάμι, συναντήθηκε με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά στο γραφείο της στη Βουλή.

Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος τον υποδέχθηκε λέγοντας: «Καλωσόρισε στο σπίτι σου. Εργαζόμαστε σκληρά για την ενότητα όλου του χώρου». Από την πλευρά της η Φώφη Γεννήματα δήλωση πως αποδέχθηκε την επιθυμία του Ιλχάν Αχμέτ να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία πλέον αριθμεί 18 βουλευτές και είναι ισοδύναμη τρίτη δύναμη με την Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πρώτες επαφές για τη «μεταγραφή» του Ιλχάν Αχμέτ ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κατά τη διάρκεια περιοδείας στην Κομοτηνή, συναντήθηκε με τον τότε βουλευτή του Ποταμιού και συζήτησαν το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Μια δεύτερη συνάντηση έγινε μετά τις γιορτές, όταν και ελήφθη η τελική απόφαση και αποφασίστηκε το τελικό ραντεβού με τη Φώφη Γεννηματά.

Ads