Αντιμέτωπος με τον εισαγγελέα Διαφθοράς αναμένεται να βρεθεί ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, καθώς ελέγχεται για μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων.

Ads

Με απλά λόγια, ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ελέγχεται για «μαύρο» χρήμα, καθώς η έρευνα που έγινε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες απεφάνθη ότι ποσό περί τα 240.000 ευρώ, το οποίο βρέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του, δεν δικαιολογείται από πουθενά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο της Αρχής προς τον εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, που δημοσιεύει σήμερα η «Εφημεριδα των Συντακτών», ο Σταμάτης Πουλής:

  • Παρέλειψε να υποβάλει δήλωση ανάληψης καθηκόντων (αρχική δήλωση) έτους 2013 και ετήσιες Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης και Οικονομικών Συμφερόντων για τα έτη 2014 και 2015 ως όφειλε και
  • Δεν προσκόμισε επαρκή στοιχεία σχετικά με τις πιστώσεις χρηματικών ποσών σε τραπεζικό του λογαριασμό από το ΚΕΕΛΠΝΟ από τα οποία να προκύπτει σαφώς ο σκοπός και η αιτία πραγματοποίησής τους, διατηρώντας επιπρόσθετα την επιφύλαξη για το κατά πόσον τα προσκομισθέντα παραστατικά και λοιπά στοιχεία αφορούν πραγματικές και σχετικές με αυτές τις πιστώσεις συναλλαγές.

Σύμφωνα με το έγγραφο, κατά την έρευνα που έγινε στον τραπεζικό του λογαριασμό, «πραγματοποιήθηκαν πιστώσεις εισερχόμενων εμβασμάτων από το ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικού ποσού 243.211,53 ευρώ (από 1 Ιαν. 2008 έως 31 Δεκ. 2017), εκτός μισθοδοσίας του, χωρίς να αναγράφεται και να προκύπτει ο σκοπός και η αιτία της κατάθεσης. Αμέσως δε μετά τις πιστώσεις πραγματοποιούνταν σχεδόν ισόποσες αναλήψεις μετρητών.

Ads

Ο ίδιος, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, ισχυρίστηκε ότι οι πιστώσεις αυτές αφορούν έξοδα για την κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών της αρμοδιότητάς του και αποδοχές που αφορούν ποικίλα θέματα για τις οποίες σημειώνεται ότι «δεν μπορούσε να τις υποδείξει συγκεκριμένα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει κατανεμηθεί σε δύο δικογραφίες, μία που αφορά το πλημμέλημα της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» και που διαβιβάστηκε για την άσκηση ποινικής δίωξης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και μια άλλη που αφορά τα 240.000 ευρώ, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, καθώς αφορά μαύρο χρήμα και άρα το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταμάτης Πουλής είναι αναμεμειγμένος σε ακόμη δύο δικογραφίες για κακουργήματα, που αφορούν παράνομες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.