Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, που κλήθηκε ως τεχνικός σύμβουλος του πατέρα της Άννυς, ισχυρίστηκε πως το κοριτσάκι πέθανε από οξεία εγκεφαλική καταστολή που υπέστη λόγω λήψης ηρωίνης από το στόμα.

Ads

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης αντέκρουσε την κατάθεση του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκου Καρακούκη, ο οποίος, επικαλούμενος τις κηλίδες αίματος και τα στοιχεία της έρευνάς του,  ανέφερε σοκαρισμένος ότι η μικρή Άννυ τεμαχίστηκε όσο βρισκόταν ακόμη εν ζωή.

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης ισχυρίστηκε ότι από τα ευρήματα που έλαβε υπόψη του δεν συμπεραίνει ότι το κοριτσάκι είναι θύμα ανθρωποκτονίας, θέση που προκάλεσε σωρεία ερωτήσεων από έδρας, με την εισαγγελέα να λέει «σηκώνω τα χέρια ψηλά» και να τονίζει στον μάρτυρα ότι κάνει «λογικά άλματα».

Κατάθεση στο δικαστήριο έδωσε και η πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ, Αλεξάνδρα Λόλη, η οποία μετέβη στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα για την διενέργεια αυτοψίας. Η μάρτυρας κατέθεσε πως στο σπίτι υπήρχαν αρκετές κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία και ότι εντοπίστηκε αίμα σε ύψος μεγαλύτερο του ενός μέτρου στον τοίχο. Πρόσθεσε, δε, ότι η κουζίνα του διαμερίσματος ήταν πολύ καλά καθαρισμένη και στο χωλ είχαν γίνει προσπάθειες καθαρισμού.

Ads