Από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα αντληθούν τα κονδύλια για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, επανέλαβε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
 

Ads

«Η ανησυχία της Ευρώπης είναι μήπως θελήσουν και άλλα κράτη με μεγάλα σύνορα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση να κάνουν το ίδιο και να δημιουργήσουν φράχτες», επισήμανε ο κ.Παπουτσής, αιτιολογώντας την απόφασή της να μην χορηγήσει σχετικά κονδύλια.
 
Αναφορικά με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που αναλαμβάνει πλέον την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Ασφάλειας δημιουργήθηκε ένα χρόνο πριν αναλάβει και αφού είχε καταργηθεί το αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας.
 
«Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Ούτε διαχειριζόμαστε το υπουργείο ως τσιφλίκι μας. Εμείς εφαρμόζουμε τους νόμους που εγκρίθηκαν από τη Βουλή», σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Παράλληλα, ο έδωσε την ίδια απάντηση και στο θέμα μετεγκατάστασης των πολιτικών υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας από το κτίριο στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, στο οποίο αντιδρά ο υφυπουργός Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης. «Όλη η συζήτηση για την μετεγκατάσταση του κτιρίου δεν είναι προσωπικά βίτσια ούτε εμένα ούτε του υφυπουργού Μανώλη Όθωνα. Είναι θέμα νόμων τους οποίους υλοποιούμε αλλά και θέμα ασφάλειας».