Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το θεραπευτήριο «Υγεία» για τον αιφνίδιο θάνατο του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη, βασικού μετόχου  -μαζί με τα δύο αδέλφια του- της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ.

Ads

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του «Υγεία» στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας. Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β. Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 της επόμενης ημέρας.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία 52 ετών. Δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Την περασμένη εβδομάδα προσβλήθηκε από γρίπη, όμως η κατάσταση του επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο. 

Γεννημένος το 1965, μεγάλωσε στον Πειραιά. Ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και ο μικρότερος μεταξύ των τεσσάρων αδελφών του, δηλαδή της Μαρίας, της Βίκυς και του Γεράσιμου.

Ads

image

Ποτέ την Κυριακή…

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Σκλαβενίτη, μετά την εξαγορά των καταστημάτων της «Μαρινόπουλος», αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που τις Κυριακές -κατά τις οποίες τα καταστήματα είναι προαιρετικά ανοιχτά- που τηρεί απαρέκλιτα την πολιτική να παραμένει κλειστή, σεβόμενοι τους εργαζομένους. 

Μεγάλη Τετάρτη η κηδεία 

Η κηδεία του Στέλιου Σκλαβενίτη θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη, στις 3 το μεσημέρ, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.

Συλληπητήρια μηνύματα

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σοκαρισμένος για τον ξαφνικό θάνατο του Έλληνα επιχειρηματία:

«Είμαι σοκαρισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου Στέλιου Σκλαβενίτη. Τους καλούς ανθρώπους τους παίρνει νωρίτερα ο Θεός κοντά Του. Η μνήμη του θα είναι αιωνία στον εμπορικό κόσμο, τους εργαζόμενους και το καταναλωτικό κοινό για όλα τα καλά που προσέφερε απλόχερα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι στον Παράδεισο».

Με μήνυμά του ο πρόεδρος της ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, εκφράζει τόσο τα συλλυπητήρια του, όσο και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, προς την οικογένεια του εκλιπόντος:

«Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και ο επιμελητηριακός κόσμος της χώρας με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκαν τον πρόωρο  θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη. Η απώλεια  του Στέλιου Σκλαβενίτη σκορπίζει θλίψη στην οικογένειά  του, στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, στους χιλιάδες εργαζομένους στις επιχειρήσεις του, σε ολόκληρη την  κοινωνία. Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος, που αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για τον άμεμπτο χαρακτήρα του και τη  δημιουργικότητα του. Γεμάτος όρεξη για ζωή και προσφορά, ακούραστος, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, δραστήριος και αποτελεσματικός όσο λίγοι επιχειρηματίες. Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη.

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Στέλιος Σκλαβενίτης δεν ήταν μόνον ένας νέος και δυναμικός επιχειρηματίας που κατόρθωσε να κρατήσει όρθια την εταιρία του σε έναν χώρο που κατεξοχήν επλήγη από την κρίση. Το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του σε πολύ δύσκολους καιρούς, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας τους, τον καθιστά υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον τόσο πρόωρο θάνατό του και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Δήλωση Σταύρου Θεοδωράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι, «ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν ένας θαυμάσιος, σεμνός άνθρωπος. Δυναμικός επιχειρηματίας με κοινωνικές ευαισθησίες. Η πρώτη έγνοια του ήταν οι εργαζόμενοι του & όχι απλώς η επέκταση των δραστηριοτήτων του. Το κενό θα είναι μεγάλο, όχι μόνο για την οικογένεια του. Τα συλλυπητήριά μου».