Από διφθερίτιδα πέθανε τελικά το 8χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα.

Ads

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από δείγμα που εστάλη στη Μεγάλη Βρετανία, μετά το σάλο που προκλήθηκε στη χώρα μας, έδειξαν πως το παιδί «έσβησε» από τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας.

Σημειώνεται πως και στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλευόταν το άτυχο παιδί, δύο εργαστηριακές εξετάσεις είχαν δείξει ότι το παιδί ήταν φορέας του βακτηρίου.

«Σήμερα Πέμπτη 5.12.2019, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώθηκε από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για διφθερίτιδα, σε παιδί οκτώ (8) ετών που κατέληξε στις 26.11.2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις», ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ads

Πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας με αφορμή αυτό το σποραδικό περιστατικό, τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού σε παιδιά και ενήλικες για τη διφθερίτιδα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.