Από τη Δευτέρα αναλαμβάνει δράση… η «Δράση», όπως ονομάζεται η νέας ομάδα που θα αντικαταστήσει την «Δέλτα». Το όνομα ανακοίνωσε σήμερα στους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ads

Η ομάδα θα αποτελείται από 51 αστυνομικούς, που προέρχονται από τη ΔΙΑΣ και άλλες υπηρεσίες και πέρασαν από ειδική εκπαίδευση, οι οποίοι θα αποτελούν στην ουσία την δίκυκλη ΟΠΚΕ και αρχικά θα είναι 5 ομάδες των δέκα αστυνομικών η καθεμιά. Θα εργάζονται εξάωρο, δύο ομάδες το πρωί, δύο το απόγευμα και μια ακόμη ενισχυτική όπου χρειάζεται.

Θα φέρουν τον εξοπλισμό της ΟΠΚΕ (αλεξίσφαιρο γιλέκο, όπλο) ενώ  προβλέπονται και κοντά υποπολυβόλα.

Βασικός τους στόχος της «Δράσης» θα είναι η εγκληματικότητα και περιστατικά με χούλιγκαν, εκκενώσεις καταλήψεων και επιθέσεις κατά αστυνομικών. Θα περιπολούν κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Ads

Η οδηγία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναληφθούν αστοχίες και λάθη της ομάδας «Δέλτα». Θα πρέπει να είναι μία συγκροτημένη και απολύτως ψύχραιμη ομάδα που θα ακολουθεί ακριβώς τις εντολές του κέντρου επιχειρήσεων, μέσα στα αυστηρά πλαίσια των νόμων και των κανόνων εμπλοκής.