Σε χιλιάδες ανέρχονται τα ηλεκτρονικά αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων που βρέθηκαν στο σπίτι του 63χρονου ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν μπορούμε να πούμε ούτε κατά προσέγγιση για τον ακριβή αριθμό των εικόνων, είναι αμέτρητες», είπε στο News 24/7 αστυνομικός της ασφάλειας. Ιδιαίτερα ανησυχητικό και για το χρονικό εύρος της εγκληματικής δράσης του 63χρονου είναι πως το πρώτο βίντεο τραβήχτηκε το 1995 με θύμα ένα αγόρι 10 χρόνων τότε, ενώ, όλο υλικό έχει παραχθεί από τον ίδιο τον δράστη.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 20 θύματα, εκτός των δύο παιδιών 12 και 15 χρόνων για τα οποία συνελήφθη, αφού ξυλοκοπήθηκε από συγγενείς τους που τον αντιλήφθηκαν.

Πρόκειται για θύματα τα οποία είτε είδαν τη φωτογραφία του 63χρονου που δημοσιοποιήθηκε με εισαγγελική διάταξη, είτε αναγνωρίστηκαν από την έρευνα των αστυνομικών σε βιντεοκασέτες και cd.

Ο 63χρονος προφυλακίστηκε την Τρίτη μετά την απολογία του στον ανακριτή Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στις φυλακές Γρεβενών. Ωστόσο η έρευνα των στοιχείων εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη για ταυτοποίηση όσο δυνατόν περισσότερων ανηλίκων γίνεται. «Στόχος είναι να προστατευτούν αυτά τα θύματα με την υποστήριξή τους και δεν γίνεται η έρευνα αποκλειστικά για τη συγκρότηση του κατηγορητηρίου», έλεγαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Εκτός του ότι βίαζε και βιντεοσκοπούσε τις σκηνές μέσα στο σπίτι του με θύματα παιδιά ηλικίας 10 έως 15 χρόνων, είχε αρχεία από βρέφη, τα οποία επίσης ο ίδιος μαγνητοσκόπησε. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν σκηνές με μητέρες οι οποίες άλλαζαν τα βρέφη τους σε παραλίες της Θεσσαλονίκης και αυτός τραβούσε βίντεο. Εκτός αυτών, στο σπίτι του βρέθηκαν δεκάδες δημοσιεύματα εφημερίδων όλων των προηγούμενων χρόνων με υποθέσεις βιασμών που απασχόλησαν τις διωκτικές και τις δικαστικές αρχές. «Έχει δημοσιεύματα για βιασμούς παιδιών από γονείς, από παππούδες και από διάφορους άλλους», επιβεβαίωσαν ερευνητές.

Οι αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων εξετάζουν όλα τα αρχεία που βρέθηκαν για να εντοπιστούν και άλλα θύματα, πολλά από τα οποία έχουν πλέον ενηλικιωθεί. Συγκεκριμένα εξετάζονται έξι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, δύο τάμπλετ, επτά κάρτες μνήμης, οκτώ usb, 27 cd, 70 δισκέτες, 26 κασέτες, 32 βιντεοκασέτες, πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας φορητός υπολογιστής, πέντε άλμπουμ φωτογραφιών και «πλήθος άλλων φωτογραφιών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «Τα κρατούσε όλα στο σπίτι του, δεν είχε καταστρέψει τίποτε», έλεγε πρόσωπο που γνωρίζει το αποτέλεσμα των ερευνών. Ήδη πάντως με τον εντοπισμό των πρώτων 20 θυμάτων έχει κινηθεί η διαδικασία ψυχολογικής υποστήριξής τους.

Ο 63χρονος φέρεται να μην αιφνιδιάστηκε από την σύλληψή του. «Ήξερα ότι κάποτε θα συλληφθώ, όμως δεν μπορούσα να σταματήσω», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον οδήγησαν στα κρατητήρια της ασφάλειας. Ο ξυλοδαρμός του δεν ήταν ο πρώτος, για την αποκάλυψη της υπόθεσης με θύματα δύο παιδιά ρομά 12 και 15 χρόνων. Καθημερινά η ασφάλεια δέχεται τηλεφωνήματα με περιστατικά του παρελθόντος στα οποία ο 63χρονος είχε ξυλοκοπηθεί, όταν έγινε αντιληπτός για την κακοποίηση παιδιών.

Η μέθοδός του ήταν η ίδια. Δελέαζε παιδιά ηλικίας άνω των 10 χρόνων, ορισμένες φορές και κορίτσια αλλά συνήθως αγόρια, και αφού τα έδινε κάποια χρήματα τα οδηγούσε σπίτι του.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως στα αρχεία του κινητού του τηλεφώνου βρέθηκαν και οικονομικά εμβάσματα από το εξωτερικό, ποσών που φτάνουν και τις 50.000 ευρώ. Εξετάζεται εάν πρόκειται για επαγγελματικές συνεργασίες που είχε στο πλαίσιο της δικής του απασχόλησης, ή για το ενδεχόμενο να πούλησε βίντεο σε ιδιοκτήτες ιστοσελίδων πορνογραφικού περιεχομένου με ανήλικους.