Απλήρωτες είναι οι εφημερίες σε ορισμένους  γιατρούς από τον Μάιο του 2021. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών υπάρχουν γιατροί που έχουν να πληρωθούν τις εφημερίες ακόμα και έξι μηνών.

Ads

Αναλυτικά η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι:

  • «Οι συνάδελφοι των Κ.Υ (σσ: Κέντρα Υγείας) της 1 ης ΥΠΕ (σσ: Υγειονομική Περιφέρεια) πληρώθηκαν εφημερίες για τελευταία φορά τον Μάιο του 2021.
  • Οι συνάδελφοι των Κ.Υ των νησιών που υπάγονται στη 2 η ΥΠΕ πληρώθηκαν εφημερίες για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2021. Η ίδια απαράδεκτη καθυστέρηση παρατηρείται και στην πληρωμή δεδουλευμένων ωρών του νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Οι συνάδελφοι που εργάζονται στα νοσοκομεία της 6 ης ΥΠΕ και μετακινούνται με «εντέλλεσθε» στο νοσοκομείο του Πύργου δεν έχουν πληρωθεί για τις εφημερίες «τρόμου» που πραγματοποιούν στη νοσηλευτική μονάδα του Πύργου.

Απαιτούμε άμεσα να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών. Απαιτούμε την έγκαιρη καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (πρόσθετων και τακτικών), την αυτοτελή φορολόγηση των τακτικών εφημεριών και τη θέσπιση αφορολόγητου για τις πρόσθετες εφημερίες.».