Με ένα ακόμη προβοκατόρικο δημοσίευμα κατά της Ελλάδας χτυπά η γερμανική, λαϊκίστικη εφημερίδα Bild. Με φόντο μια εικόνα που δείχνει συνταξιούχους να σχηματίζουν ουρά έξω από μια τράπεζα γράφει στη σχετική λεζάντα: «Εδώ οι Έλληνες θέλουν να αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους». 

Ads

«Συνωστισμός σε ελληνικές τράπεζες», σχολιάζει στο σχετικό άρθρο της η Bild. Μάλιστα μνημονεύει και δηλώσεις – υπό το καθεστώς ανωνυμίας φυσικά – «Έλληνα ειδικού σε χρηματοπιστωτικά θέματα» που υποστηρίζει ότι πολλοί Έλληνες υπό τον φόβο ότι η χώρα τους θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Επιπροσθέτως ο δημοσιογράφος αναφέρει πως μίλησε και με πολίτες που του εξομολογήθηκαν το φόβο τους.

Αυτό που, ωστόσο, δεν μνημονεύει η Bild είναι πως οι Έλληνες συνταξιούχοι – διότι μόνο συνταξιούχοι φαίνονται στη φωτογραφία -, μη εξοικειωμένοι με τα ATM και τις κάρτες, σχηματίζουν ουρές στο τέλος και στις αρχές κάθε μήνα προκειμένου να πληρωθούν από τότε που οι συντάξεις άρχισαν να καταβάλλονται στις τράπεζες. 

Προφανώς ο Έλληνας «ειδικός» δεν θα ήξερε την πραγματικότητα αυτή προκειμένου να την εξηγήσει και στο δημοσιογράφο. 

Ads