Μια απίστευτη αστυνομική καταδίωξη με πυροβολισμούς σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Ασπρόπυργο. Είχε προηγηθεί ληστεία κοσμηματοπωλείου με την μέθοδο – που είναι της μόδας – της εισβολής με αυτοκίνητο. 

Ads

Συγκεκριμένα, περίπου μισή ώρα μετά τις 04.00 τα ξημερώματα, τέσσερις δράστες διέλυσαν, πέφτοντας πάνω με αυτοκίνητο, την είσοδο κοσμηματοπωλείου επί της Λεωφόρου Αρτέμιδος, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στην επιχείρηση και στην συνέχεια αφαίρεσαν όσα κοσμήματα μπόρεσαν.

Αμέσως μετά, τράπηκαν σε φυγή με το ίδιο όχημα, το οποίο περίπου στις 5 τα ξημερώματα το εντόπισαν αστυνομικοί στην έξοδο προς Φυλή της Αττικής Οδού και ξεκίνησε καταδίωξη που κατέληξε στην είσοδο του καταυλισμού των Ρομά, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Εκεί ένας από τους δράστες σημάδεψε με όπλο τους αστυνομικούς και ένας από τους αστυνομικούς προχώρησε σε εκφοβιστικό πυροβολισμό στον αέρα.

Ads

Αμέσως μετά κατάφεραν οι αστυνομικοί να ακινητοποιήσουν δύο από τους δράστες και να τους συλλάβουν οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν είναι υπεύθυνοι και για άλλες παρόμοιες πράξεις.