Την αποχή από όλους τους προγραμματισμένους, για αύριο, πλειστηριασμούς ανακοίνωσε το συντονιστικό όργανο των συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας. Ζητούν από την Πολιτεία να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας, κάτι που, όπως τονίζουν, εγγυάται μόνο η συμμετοχή των συμβολαιογράφων στη διαδικασία. 

Οι πλειστηριασμοί αναδεικνύονται στο νέο μεγάλο ζήτημα για την κυβέρνηση και τη χώρα καθώς οι τράπεζες έχουν από τις 15 Σεπτέμβρη ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς ακινήτων μη συνεργάσιμων δανειοληπτών, ύστερα από μακρά περίοδο «παγώματος» των αναγκαστικών μέτρων. 

Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι εκτός από τις τράπεζες σε πλειστηριασμούς για ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεκινά και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για ακίνητα κάθε κατηγορίας. 

Ήδη, κυρίως στην επαρχία έχουν γίνει πολλές κινητοποιήσεις πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς που μάλιστα κατέληξαν στην ματαίωσή τους. 

Διαβάστε επίσης: 

Εντός της εβδομάδας, οι συμβολαιογράφοι θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους ενώ αύριο θα παραχωρήσουν σχετική συνέντευξή Τύπου. 

Η ανακοίνωση των συμβολαιογράφων 

«Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος σε συνεδρίασή της σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 αποφάσισε την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών αύριο ημέρα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, απαιτώντας από την ελληνική πολιτεία και από όλο το πολιτικό και δικαιϊκό σύστημα να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις προκειμένου να επιλυθεί το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών και ειδικότερα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας. 

Είναι δεδομένο ότι η συμμετοχή του Συμβολαιογράφου στη διαδικασία του πλειστηριασμού είναι η μόνη που εγγυάται τη νομιμότητα της εκτελεστικής διαδικασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος καλεί αύριο στις 12.00μ.μ. τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο) στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσου σε έκτακτη συνέντευξη τύπου με θέμα τις θέσεις της Ελληνικής Συμβολαιογραφίας για το ζήτημα των πλειστηριασμών και την περαιτέρω στάση της το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».