Εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νέου δημαρχιακού μεγάρου αντιδρώντας στην παρουσία των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Υπό την «επίβλεψη» δυνάμεων των ΜΑΤ, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν την κινητοποίηση τους εμποδίζοντας τους ελεγκτές – επιθεωρητές να προχωρήσουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων..

Ads

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι ο επανέλεγχος θα πραγματοποιηθεί κανονικά, με εισαγγελική παραγγελία σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι εμποδίσουν ξανά τη διαδικασία.

Οι εργαζόμενοι σε συνάντηση τους με τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης έκαναν λόγο για άδικο και αντισυνταγματικό έλεγχο, και δήλωσαν ότι θα εμποδίσουν τις εργασίες των ελεγκτών μέχρι να εξεταστεί η προσφυγή τους από το Συμβουλίο της Επικρατείας

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν στον επανέλεγχο των συμβάσεων τους καθώς όπως καταγγέλλουν  επαναπροσδιορίζει τα κριτήρια μετατροπής των συμβάσεων που έγιναν σε βάθος εικοσαετίας.

Ads

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα έχουν κληθεί οι δήμαρχοι Λάρισας, Πάτρας, Χαλανδρίου, Ζωγράφου και Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη), οι οποίοι αρνούνται να δώσουν στοιχεία προς επανέλεγχο εργαζομένων των δήμων τους, με την κατηγορία της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος.