Tην Κυριακή 8 Μαΐου θα γιορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά, αφού η ΓΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη του αγώνα της Ομοσπονδίας Iδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), προκηρύσσοντας 24ωρη γενική απεργία για την ίδια ημέρα εκείνη. Την Κυριακή 8 Μαΐου ήταν προγραμματισμένο να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα. 

Ads

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ: «Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου».

Η ΓΣΕΕ καλεί στις 11.00 το πρωί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ξεχωριστή συγκέντρωση θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ στις 10.00 στο Σύνταγμα. 

«Όλες και όλοι, την Κυριακή 8 Μάη, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση συναυλία αλληλεγγύης «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα»  στην Αθήνα 10 π.μ. στο Σύνταγμα» αναφέρει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ. 

Ads

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια 

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν στις 8 Μαΐου και τα πλοία καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 και θα ολοκληρωθεί στις 24:00. Η Ομοσπονδία διαμηνύει ότι θα συνεχίσει, θα εντείνει και θα κλιμακώσει τον αγώνα της για τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών και μέχρι την τελική απόσυρση του νομοσχεδίου.