Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ, όπως προανήγγειλε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρός της Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Ads

Ο Γ. Αδαμίδης επιβεβαίωσε την προοπτική πώλησης λιγνιτικών μονάδων (όχι και υδροηλεκτρικών σε αυτή τη φάση) και πρόσθεσε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη το χαρτοφυλάκιο που θα πουληθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, η όποια λύση συμφωνηθεί θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή. Ο ίδιος κάλεσε τους κοινωνικούς φορείς -τουλάχιστον της Δυτικής Μακεδονίας- να συμπαρασταθούν στην Ομοσπονδία όταν θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όπως έγινε και το 2014».

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Γιώργου Αδαμίδη στο Euro2day.gr, «ο υπουργός μάς ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε κάτω από ασφυκτικές πιέσεις στις Βρυξέλλες για την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ ΔΕΗ +4,18%» και συνεχίζει: «Ο κ. Σταθάκης μάς είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει την πώληση υδροηλεκτρικών σταθμών», αφήνοντας να εννοηθεί ότι συζητά την παραχώρηση στον ανταγωνισμό λιγνιτικών μονάδων.

Ads

Ο Γ. Σταθάκης, σύμφωνα πάντα με όσα δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ « έκανε γνωστό ότι οι δανειστές επισήμαναν στην κυβέρνηση πως η αξιολόγηση δεν θα κλείσει, αν δεν συμφωνηθεί και το θέμα των μονάδων παραγωγής ρεύματος».

Κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με το επίμαχο θέμα τονίζουν: «Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο των διαπραγματεύσεων καθώς αυτές συνεχίζονται».