Απεργιακά συλλαλητήρια πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας. 

Ads

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως και τα ΜΜΕ. Το Tvxs.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία, από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, που κήρυξαν οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ στο πλαίσιο της απεργίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. 

Ειδικότερα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και λίγο μετά τις 12.00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Στη Βουλή κατευθύνθηκε και η πορεία του ΠΑΜΕ, που συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια, με επικεφαλής τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ένταση επικράτησε κάποια στιγμή στο Σύνταγμα όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν ομάδα διαδηλωτών. Επίσης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ μεταξύ ομάδας φοιτητών που επιχείρησε να προσεγγίσει και των αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χημικών. 

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image

image

Λίγο πριν από τις 11.00 ομάδα ατόμων, που φορούσαν κράνη, ανέβηκαν στην εξέδρα που έχει στηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και έσκισαν πανό, ενώ πέταξαν και αυγά στους συγκεντρωμένους. Επίσης άγνωστοι έγραψαν  συνθήματα με σπρέι στους τοίχους του κτιρίου της ΓΣΕΕ και πέταξαν σκουπίδια έξω από το κτίριο της ΑΔΕΔΥ. 

image