Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στη λιτότητα και για τα εργασιακά, θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές. 

Ads

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως και κατόπιν πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Τα συλλαλητήρια ολοκληρώθηκαν περίπου στις 14:00 το μεσημέρι. 

image

«Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων», αναφέρει η ΓΣΕΕ, σε σχετική της ανακοίνωση.

Ads

image

image

Από την πλευρά της  η ΑΔΕΔΥ τονίζει πως η απεργία της 8ης Δεκέμβρη «πρέπει να αποτελέσει βήμα στην αναγκαία αγωνιστική πανεργατική κλιμάκωση ως απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης». 

image

image

Συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης. 

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κατηγορεί την κυβέρνηση, τους δανειστές και τις εργοδοτικές ενώσεις ότι «εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους».

image

«Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για τη δεύτερη αξιολόγηση, για το χρέος, ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, είναι κόλαφος για τους εργαζόμενους» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωσή του από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

image

image

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιούνται οι συγκοινωνίες στην Αθήνα την Πέμπτη εξαιτίας των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, αλλά θα κυκλοφορήσουν κάποια λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ) δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 πμ και από 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο δεν πραγματοποιείται σήμερα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αριθμό 14511.

Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, συνεχίζει και η ΠΝΟ

Στις κινητοποιήσεις της συγκεκριμένης ημέρας, θα συμμετέχει και η ΠΝΟ, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για ακόμη ένα 24ωρο, έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Την ίδια μέρα, θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι ζητούν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και τη μη απόλυση των επικουρικών γιατρών.

Απεργία πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Κοινή ανακοίνωση όλων των σωματείων των ΜΜΕ: 

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των δημοσιογραφικών Ενώσεων και εργαζομένων στα ΜΜΕ, που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 8 Δεκεμβρίου 2016, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016.

Τα σκληρά και επώδυνα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης πλήττουν και πάλι το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου. Τσακίζουν τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά τους δικαιώματα και θέλουν να ρίξουν στον καιάδα τους ανέργους και τους συνταξιούχους.

Με το Ασφαλιστικό ανοιχτή πληγή και τους πόρους των Ταμείων μετέωρους η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία, να διασφαλίσουν την επιτυχία της και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα (7/12/16) και ώρα 12.00 έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20). Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση των αιτημάτων μας, την αξιοπρέπειά μας και την Ελευθεροτυπία».