Σε απεργία πείνας προχώρησαν την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου δώδεκα μετανάστες που κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Νικαίας διαμαρτυρόμενοι για τον ξυλοδαρμό ενός μετανάστη από αστυνομικό.

Ads

 
Όπως καταγγέλλουν το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε την Τρίτη, δεν είναι μεμονωμένο καθώς και άλλοι μετανάστες έχουν δεχτεί χτυπήματα και τους έχουν κακομεταχειριστεί το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα σημειώνουν πως ένας από τους μετανάστες κρατείται με σπασμένο χέρι μετά από ξυλοδαρμό μεταναστών.
 
«Οι συνθήκες κράτησης είναι απάνθρωπες καθώς δώδεκα άτομα είναι κλεισμένα σε κελί για τρία άτομα. Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ένας  κρατούμενος ζήτησε να τους πάνε αλλού ώστε να μπορούν να ξαπλώνουν και να μπορούν να κοιμούνται. Μέχρι τώρα οι μισοί κοιμόντουσαν και οι άλλοι στέκονταν για να δώσουν χώρο στους υπόλοιπους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της Πακιστανικής Κοινότητας.

Όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση «είναι το Α.Τ. όπου έχασε τη ζωή του ο Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ ενώ αρκετοί άλλοι δέχτηκαν τη βάρβαρη συμπεριφορά αστυνομικών». «Απαιτούμε να σταματήσει η βάρβαρη μεταχείριση σε βάρος των μεταναστών κρατουμένων», τονίζουν η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα στην ανακοίνωσή τους.