Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί η 48χρονη Πόλα Ρούπα, η οποία διώκεται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», και συνελήφθη σήμερα στην Ηλιούπολη. Όπως ανακοίνωσε η αδελφή της θα ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας.

Ads

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη  οδηγήθηκε νωρίτερα στο Εφετείο, προκειμένου να εκτελεστούν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν σε βάρος της. Από ότι έγινε γνωστό το μόνο που ζήτησε από την εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, ήταν να αναλάβει τη φροντίδα του ανήλικου παιδιού της η μητέρα και η αδελφή της και να μην σταλεί σε κάποιο ίδρυμα.

Η αδελφή της συλληφθείσας, διάβασε δήλωση της ίδιας της Πόλα Ρούπα έξω από την ΓΑΔΑ στην οποία ανέφερε:

«Είμαι και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται, προκειμένου να εκδικηθούν και εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου, δεν ξέρω πού βρίσκεται από τα ξημερώματα που με έχουν συλλάβειΒρισκόμαστε σε πόλεμο, είναι γεγονός. Αλλά το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν να το δω, να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Θέλω να πω ότι ξεκινάω απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί το παιδί στη μάνα και την αδερφή μου. Όσον αφορά εμένα, θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση. Πόλα Ρούπα».

* Διαβάστε επίσης: Απεργία πείνας και δίψας ξεκινά και ο Νίκος Μαζιώτης

Ads

Με την σύλληψη και την μεταγωγή της Ρούπα στην αρμόδια Εισαγγελία ενεργοποιούνται πλέον οι αποφάσεις τόσο του 2013 που αφορά την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα από το Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα 25 έτη) και η δεύτερη του 2016 από το ΣΤ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών (εκτιτέα 10 έτη), σχετικά με έκρηξη τον Απρίλιο του 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.