Επείγουσα επιστολή στα υπ. Υγείας και Εργασίας για τη μη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής σε ασθενείς με το αιτιολογικό ότι ήταν υπερήλικοι, έστειλε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός μετά από καταγγελίες πολιτών. 

Ads

«Η αντίδρασή μου ήταν  άμεση. Αφού δεν υπάρχει νόμος ή ντιρεκτίβα ή τα περίφημα guide lines, που λέμε εμείς οι γιατροί, που ορίζουν τι πρέπει να κάνουμε, δεν έχει το δικαίωμα κανένας γιατρός ή καμία επιτροπή να εξαιρεί τους υπερήλικους από τη νοσηλεία όσο ακριβή κι αν είναι αυτή» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ρ/σ Στο Κόκκινο, ο Δημήτρης Κρεμαστινός.
 
«Έστειλα στις επιτροπές αυτή την επιστολή και παράλληλα την κοινοποίησα στους αρμόδιους υπουργούς της υγείας και εργασίας και βεβαίως θα κριθούν οι υπουργοί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δηλαδή των κοινωνικών υποθέσεων εφόσον δεν λυθεί το θέμα» σημείωσε ο Δημήτρης Κρεμαστινός αναφέροντας μάλιστα μία από τις καταγγελίες που δέχτηκε είναι έγγραφη και με ονοματεπώνυμο.
 
«Είναι αδιανόητο» τόνισε ο βουλευτής και υποστήριξε ότι κανείς δεν μπορεί να αναλάβει τέτοια ευθύνη ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει νόμος «που να λέει τέτοια πράγματα». «Αν δεν υπάρξει αντίδραση θα στείλω την επιστολή στον εισαγγελέα» καταλήγει ο Δημήτρης Κρεμαστινός, σημειώνοντας ότι ο υπ. Υγείας Μάκης Βορίδης δεσμεύτηκε να πάει στη Βουλή για να ενημερώσει σχετικά με το θέμα.