Οξεία αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ασφαλιστικό στη Βουλή είχαν ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης με τον χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά.

Ads

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά ο οποίος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση έκανε λόγο «για ιδεολογήματα τα οποία στηρίχθηκαν σε εκατομμύρια νεκρούς και στα γκούλακ», ενώ την κατηγόρησε ότι «συντάσσεται με τις δυνάμεις κατοχής των δανειστών».

Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε απευθυνόμενος στη Χρυσή Αυγή: «εσείς οι ίδιοι ενέχεστε σε δολοφονίες σας γνωρίζει καλά ο λαός». «Δεν έχετε δικαίωμα να επικαλείστε την κοινωνική ευαισθησία όταν υπερασπίζεστε τα κρεματόρια, ό,τι πιο επαχθές έχει υπάρξει στην ανθρώπινη ιστορία», τόνισε στη συνέχεια με έντονο ύφος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας επικράτησε ένταση με πρωτοστάτη τον Γιάννη Λαγό και τότε ο Πάνος Σκουρλέτης είπε επίσης απευθυνόμενος στους χρυσαυγίτες βουλευτές που φώναζαν,  ότι «οι μαύρες κραυγές δεν θα πνίξουν την φωνή της Δημοκρατίας» και τους προέτρεψε να καθίσουν κάτω και να πάνε «να πουλήσουν προστασία σε κανένα νυχτομάγαζο».

Ads

Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντος Γιώργου Βαρεμένου, ο οποίος ζήτησε από βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσουν.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=tlgve50HNIY]

Αργότερα, παίρνοντας και πάλι τον λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης, κατήγγειλε ότι ο Χρήστος Παππάς ανάμεσα στις ύβρεις του είπε: «Να πείτε στην οικογένειας σας να προσέχει» και ζήτησε να καταγραφεί αυτό στα πρακτικά. Στη συνέχεια απαντώντας στις αιτιάσεις της Χρυσής Αυγής περί αντισυνταγματικότητας του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου και τις προειδοποιήσεις περί «εδωλίου», ο Πάνος Σκουρλέτης είπε  στον Χρήστο Παππά: «προς το παρών είστε στο εδώλιο και κατηγορείστε για δολοφονία».

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=NQEiOQBIA9s]

Οι χρυσαυγίτες βουλευτές αντέδρασαν φωνάζοντας, με τον προεδρεύων της Ολομέλειας να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, χωρίς να καταστεί εφικτό.

Τελικά, ζήτησε να εισέλθει στην αίθουσα ο φρούραρχος για να απομακρύνει τον Γιάννη Λαγό και ανακοίνωσε προσωρινή διακοπή στη συζήτηση.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=Fb43QWmIr2M]

Η ένταση συνεχίστηκε, ενώ διακόπηκε και η ζωντανή μετάδοση της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Η διακοπή της συζήτησης διήρκησε σχεδόν μία ώρα.