Ανάμεσα στην απελπισία, την ελπίδα και την απόγνωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Ρόδου στον τουριστικό κλάδο, όπως είπε ο δήμαρχος της Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, στον διάλογο που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα που περιοδεύει στο νησί και κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα της επίσκεψης του συνάντησε και συνομίλησε με καταστηματάρχες και εργαζόμενους της Μεσαιωνικής Πόλης. 

Ads

Ο Αντώνης Καμπουράκης σημείωσε ότι το νησί εξαρτάται από τον τουρισμό σε ποσοστό 95%. «Η κατάσταση έχει φτάσει να ζητάει κάποιος ένα φλιτζάνι λάδι», του είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι επισκέπτεται το νησί «σε μια περίεργη στιγμή, διότι είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου και η Ρόδος είναι σαν να είμαστε στη μέση του χειμώνα: είναι κλειστά τα μαγαζιά». 

Τόνισε ότι οι επαγγελματίες είναι δύσκολο να επανεκκινήσουν και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε πολύ μεγάλη αγωνία. «Η καθυστερημένη ανταπόκριση σε εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και κυρίως επιδότηση της αναστολής εργασίας και όχι της εργασίας, θα μας οδηγήσει σε μία εικόνα αποκαρδιωτική τους επόμενους μήνες», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ads

Εξέφρασε την ανησυχία του ότι «ο τόπος σας θα ζήσει στο πολλαπλάσιο την κρίση των επιπτώσεων του κορονοϊού απ’ ότι οι άλλες περιοχές της χώρας. Ιδίως νησιά που έχουν μονοκαλλιέργεια τουριστική, όπως είναι η Ρόδος. Και γι’ αυτό πρέπει να βρούμε τον τρόπο και τη φωνή να διεκδικήσουμε στήριξη στις τοπικές σας κοινωνίες». Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του στη Ρόδο ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να στηριχτούν ουσιαστικά επιχειρήσεις και εργαζόμενοι και παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.