Υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 7 εκατ. ευρώ η ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο από την εγκληματική οργάνωση που αφαιρούσε μεγάλες ποσότητες εκποιήσιμου τροχαίου υλικού από σιδηροδρομικούς σταθμούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας η οποία εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Ads

Τα κέρδη κατέληγαν ακόμη και σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Βουλγαρία, ενώ δεν έφτανε που έκαναν φωτογραφικούς διαγωνισμούς, για την πώληση τόνων υλικού, αλλά έκαναν εικονική ζύγιση και έτσι οι παραλήπτες έφευγαν με τόνους υλικού παραπάνω από αυτό που ακόμα και τα φωτογραφικά έγγραφα προέβλεπαν, επιφέροντας έτσι, ιδιαίτερα μεγάλη οικονομική ζημία στο ελληνικό Δημόσιο.

Η παρουσία της υπόθεσης έγινε σήμερα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Ανδρέα Αποστολόπουλο και την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Ιωάννα Ροτζιώκου.

Συνελήφθησαν συνολικά, μετά από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Πέλλα, Θήβα και Λαμία, 19 άτομα μεταξύ των οποίων τα τρία αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, που είναι Ρομά, καθώς και οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ.

Ads

Παράλληλα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 11 άτομα μεταξύ των οποίων δύο υπάλληλοι του ΟΣΕ και ένας της ΔΕΗ. Επίσης, όπως τόνισαν ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νίκος Τόσκας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι σταθμοί του Μετρό θα φυλάσσονται από 200 αστυνομικούς συνολικά.